- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alimentele care conțin nicotină. Cei care vor să se lase de fumat trebuie neapărat să știe asta

07 Oct, 19:34 • stefan.vlad
Alimentele care conțin nicotină. Bărbații din România se numără printre cei mai mari amatori de tutun din Europa, astfel, țările cu cei mai mulți bărbați fumători sunt Bulgaria (37,6%), Letonia (34,4%) și România (30,6%). Nicotina nu este ingredientul din țigări care este dăunător, ci mai degrabă sutele de substanțe chimice din tutun.
Alimentele care conțin nicotină. Cei care vor să se lase de fumat trebuie neapărat să știe asta

Alimentele care conțin nicotină. Acțiunea acestei substanțe în creier poate afecta funcțiile cerebrale pe termen scurt, poate îngusta vasele de sânge, poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Creierul devine dependent de efectele nicotinei și asta este ceea ce menține o persoană dependentă de viciile dăunătoare. Fie că este vorba de tutun sau de vaporizatoare, dintre care cele de unică folosință par să fie interzise în curând, există o serie de instrumente pe care le puteți folosi pentru a renunța la nicotină.

Plasturii și guma de mestecat sunt printre cele mai populare, însă există câteva alimente care conțin nicotină. Nicotina este un alcaloid și un stimulent produs în mod natural, care se găsește în familia Solanaceae. Tutunul face parte din aceeași familie cu roșiile și vinetele.

Aceasta înseamnă că există doze mici de nicotină în fructele și legumele obișnuite pe care noi le consumăm zilnic.

Nu există nicio dovadă că aceste alimente pot ajuta cu acele pofte instantanee care apar atunci când încerci să renunți la fumat. Dar multe dintre alimente sunt fructe sau legume, o parte esențială a dietei, mai ales dacă încerci să renunți la obiceiul de a fuma.

Un studiu publicat în revista Nicotine and Tobacco Research, realizat pe 1.000 de fumători, a constatat că cei care mâncau cele mai multe fructe și legume aveau de trei ori mai multe șanse de a nu mai fuma timp de cel puțin 30 de zile decât cei care mâncau cel mai puțin, potrivit The Sun.

Alimentele care conțin nicotină

Mai mult, renunțarea la fumat este legată de creșterea apetitului și de creșterea în greutate. Iată care sunt fructele, legumele și alte alimente de zi cu zi în care se poate găsi nicotină:

  • vinete
  • cartofi
  • conopidă
  • ardei verzi
  • roșii
  • ceai negru sau verde

Studiul publicat în Nicotine and Tobacco Research a analizat dietele celor cărora le-a fost mai greu să renunțe la fumat. Acesta a constatat că produsele din carne, cafeaua și alcoolul făceau ca țigările să aibă un gust mai bun.