- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Anca, o tânără antreprenoare din Deva, a dat lovitura cu afacerea „dulce”. Primește comenzi pe bandă rulantă: „Cel mai gustos cozonac”

31 Mar, 11:40 • Toma Anca
Anca, o tânără antreprenoare din Deva, a dat lovitura cu afacerea "dulce". Sărbătorile pascale ne bat la ușă, iar oamenii au început pregătirile. Din lipsă de timp, multe femei preferă să comande bunătățile pe care vor să le pună pe masa de Paște.
Anca, o tânără antreprenoare din Deva, a dat lovitura cu afacerea dulce. Primește comenzi pe bandă rulantă: Cel mai gustos cozonac

Anca, o tânără antreprenoare din Deva, a dat lovitura cu afacerea „dulce”. Nu doar Paștele este o sărbătoare foarte importantă, și Floriile au o însemnătate aparte pentru creștini. Astfel, multe gospodine spun că nu mai au timp şi de prăjituri sau nu le ies atât de bune, aşa că le vor comanda. De la cozonaci şi pască, până la prăjituri cu fructe sau diverse tipuri de cremă, toate pot fi comandate de iubitorii de dulce.

Citește și: România, mai săracă de la o zi la alta! Singura fabrică de ciocolată din țară a cerut insolvența, după 25 de ani de activitate

Anca a dat lovitura cu afacerea „dulce”

Anca Șușanu este o antreprenoare din Deva, care care iubeşte dulciurile, aşa că şi-a dorit să ofere şi altora reţete speciale. Cozonacul tradiţional este vedeta, însă, spune tânăra, există variante pentru toate gusturile. Pentru un astfel de produs se munceşte mult, iar ingredientele şi timpul de „odihnă” al aluatului fac diferenţa.

Aici pregătim aluatul pentru cozonac. După care urmează să-l frământăm, să-l lăsăm la odihnă. Pregătim umplutura, din nou odihnă. Cel mai gustos cozonac este cel făcut de pe o zi pe alta„, spune Anca Șușanu, care precizează că principala dorinţă a clienţilor este ca ingredientele folosite să fie cât mai naturale. 

Acesta este cozonacul. Acesta este produsul final. Avem şi cozonacul artizanal. Care arată cam aşa. Şi are în plus o glazură de ciocolată grozavă. Şi ornat cu ouă, să fie cu specific. De Florii, cu siguranţă o să avem multe tortuleţe pentru că noi românii avem mulţi aniversaţi, foarte multe persoane cu nume de floare„, spune, încântată Anca, potrivit Observatornews.ro.

Cozonacul de Paște, un lux pentru români

Paștele vine la pachet cu scumpirile extravagante pentru cozonac. Ingredientele de bază, precum ouă, făină, nucă, zahăr, s-au scumpit, ajungând la final cu o creștere de 10% la prețul final al produsului.

Startul comenzilor pentru cozonaci și pască a fost furat. O patiserie din Bacău a primit deja comenzi pentru sărbătorile pascale, iar prețurile sunt stabilite în funcție de comandă. Acestea încep de la 60 de lei și ajung la 150 de lei.

Pentru că mulți români nu-și mai permit să achiziționeze preparate specifice de Paște, producătorii s-au gândit să pună la vânzare cozonac la felie sau la jumătate, astfel încât să fie accesibil la preț pentru toți doritorii.

„Am venit în întâmpinarea clienților cu achiziționarea unei jumătăți de cozonac pentru cei care poate nu-şi permit unul întreg sau nu au nevoie de unul întreg. Suntem printre puținii care au magazin online şi se poate comanda oriunde, iar livrarea o facem la ora şi la data stabilită de client”, a spus Dorin Bejenaru, manager.