- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Angajații nu mai vor să lucreze de la birou. Horațiu Didea: „Absolut toţi vor să vină la birou când vor ei”

19 Apr, 17:21 • stefan.vlad
Angajații nu mai vor să lucreze de la birou, ci îşi doresc să aibă control asupra locului de unde lucrează şi asupra timpului, susţine Horaţiu Didea, managing partner al Workspace Studio, companie care oferă servicii de amenajare a spaţiilor de birouri.
Angajații nu mai vor să lucreze de la birou. Horațiu Didea: Absolut toţi vor să vină la birou când vor ei

Angajații nu mai vor să lucreze de la birou. Odată cu pandemia, când foarte mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă, munca de la birou a devenit istorie pentru unii. Cei mai muți optează pentru sistem hibrid, câteva zile remote, iar câteva de la birou.

Citește și: Sondaj eJobs: 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Angajații nu mai vor să lucreze de la birou

În momentul acesta, actul de a munci nu mai trebuie făcut de la birou. Poţi să-l faci de oriunde, dar biroul a devenit mult mai relevant tocmai pentru că pentru a ajunge la finalitatea procesului de muncă pe care compania o transmite către piaţă este necesară o coeziune, una care de obicei se întâmplă la birou. Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei.”, a declarat Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio, în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024 „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”.

Angajaţii nu își doresc să fie obligați să lucreze dintr-un anumit loc și vor să aibă control asupra locului, dar și asupra timpului. „Orice angajat îşi doreşte, într-o proporţie de 87% să aibă un control asupra locului când lucrează şi 93% asupra timpului când lucrează. În momentul acesta 20% dintre angajaţi vor să fie full-time la birou şi 35% sunt full-time la birou. Asta e o statistică făcută pe white collars cam 15.000 în ultimii doi ani în întreaga lume.

În întreaga lume în care există angajaţi de tip white collar, 65% dintre angajaţi ar prefera să lucreze într-un mod hibrid. Doar 49% lucrează într-un mod hibrid, 15% vor să lucreze în întregime remote şi 16% lucrează în întregime în regim remote. Acestea sunt statisticile. Una din probleme este că absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei, să lucreze de unde vor ei”, a mai precizat Horațiu Didea.