- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Reprezentanţii ANPC au închis temporar 16 unități din Capitală. S-au dat amenzi de aproape 900.000 de lei

08 May, 12:16 • stefan.vlad
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat mai mulți operatori economici aflaţi în zona şoselei de centură a Bucureştiului şi au decis închiderea temporară a 16 unități. Echipele de control au dat amenzi de aproape 900.000 de lei şi au retras de la comercializare peste 600 de kilograme de produse.
Reprezentanţii ANPC au închis temporar 16 unități din Capitală. S-au dat amenzi de aproape 900.000 de lei

ANPC a anunţat, joi, că desfăşoară în aceste zile mai multe controale tematice şi operative în zona şoselei de centură a Capitalei. ”Au fost verificaţi 92 operatori economici, fiind întocmite 75 de procese verbale de constatare a contravenţiei, 15 invitaţii şi două procese verbale de constatare. A fost aplicat un număr de 148 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 887.000 lei şi 20 de avertismente.

S-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare pentru 621.83 kilograme şi 537 de bucăţi, în valoare de 24.248 lei .S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 548 de bucăţi, în valoare de 16.548 lei”, au transmis reprezentanţii ANPC.

Ei au adăugat că în urma verificărilor a fost luată măsură de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, pentru 16 operatori economici.

Citește și: Ce nu vei mai vedea la supermarket: ANPC anulează afișarea adaosului comercial!

ANPC, control la un abator din Popești-Leordeni

Inspectorii ANPC au constatat o serie de deficiențe majore în respectarea normelor sanitare și de igienă specifice industriei cărnii, care au dus la aplicarea unor măsuri ferme de sancționare.

Șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone, a fost și el prezent la aceste controale. Conform raportului de control, linia de sacrificare a porcinelor prezenta deficiențe semnificative, cu echipamente întreținute necorespunzător.

S-au identificat cârlige oxidate și murdare, conveiorul pentru colectarea intestinelor era acoperit de straturi grosiere de murdărie, iar pereții erau murdari, cu exfoliere de vopsea și rugină întinsă pe suprafețe mari. De asemenea, panourile tip sandwich din interior erau desprinse, ceea ce crește riscul contaminării produselor alimentare.

Urmărește Daily Business pe Google News