- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Anunț mare pentru transportatorii care au vehicule electrice. Un celebru hypermarket introduce prima stație de încărcare

30 Mar, 21:56 • Stefan Simion
Lidl migrează într-un mod accelerat către „energia verde". Retailerul german a anunțat că montează prima stație de încărcare electrică „fast charge" pentru camioane. 
Anunț mare pentru transportatorii care au vehicule electrice. Un celebru hypermarket introduce prima stație de încărcare

Investiția celor de la Lidl se va face în comuna Fundeni, județul Călărași, transmite compania, într-un comunicat de presă.

În vara lui 2022, cei de la Lidl au efectuat primul transport de marfă cu un camion Scania 100% electric, din România. La scurt timp, alte două camioane 100% electrice din portofoliile producătorilor auto, mărcile Mercedes-Benz Trucks și Volvo Trucks au intrat în flota de transport de marfă Blue River, cu care retailerul efectuează operațiuni logistice.

 

Ce promite Lidl

 

Lidl România și compania Blue River au lansat un program-pilot de mobilitate electrică în cadrul operațiunilor logistice și de transport. Astfel, în iulie 2022, cei doi parteneri, împreună cu Scania România, au efectuat primul transport de marfă cu un camion electric, în țara noastră, informează Economedia. La scurt timp, la începutul acestui an, evenimentul a fost succedat de marcarea livrării a încă două noi camioane electrice.

„Suntem conștienți de dimensiunea business-ului nostru și faptul că activitatea de transport a mărfurilor are un impact asupra mediului. De aceea, împreună cu partenerii noștri, căutăm să introducem soluții și măsuri care ne ajută să eficientizăm operațiunile de pe lanțul de aprovizionare și distribuție și în același timp care sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Cele 3 camioane electrice care astăzi ne ajută să ne livrăm rapid produsele în magazinele Lidl din București, unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară, reprezintă un pas important pentru a ne atinge obiectivele setate”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.

Potrivit nemților, odată cu inaugurarea centrului logistic Lidl din comuna Fundeni,compania a construit și prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor din cadrul unui depozit Lidl.

Stația funcționează cu energie provenită de la cele 2.650 de panouri solare montate pe acoperișul depozitului și poate alimenta simultan două camioane electrice, informează sursa citată.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult