- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Atenție! Este ilegală promovarea unor prăjituri pe Facebook, apoi vânzarea lor. Șeful ANAF a explicat de ce „O gospodină care vrea să vândă cozonac prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face”

11 Apr, 18:35 • Constantin Cristina
Șeful ANAF, Lucian Heiuș a spus că persoanele fizice care pun pe Facebook reclame la prăjiturile pe care le fac, cu intenția de a le vinde, este ilegal.
Atenție! Este ilegală promovarea unor prăjituri pe Facebook, apoi vânzarea lor. Șeful ANAF a explicat de ce „O gospodină care vrea să vândă cozonac prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face”

Persoanele care postează pe Facebook diferite produse pe care le fac acasă și le promovează cu intenția de a le vinde, este ilegal, a transmis hotnews.ro.

Citește și: Cum se vor modifica Facebook și Instagram? Rețelele de socializare se schimbă radical!

Este ilegală promovarea unor prăjituri pe Facebook, apoi vânzarea lor

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a avertizat românii care fac reclame prin intermediul rețelelor sociale, precum Facebook, la produsele pe care le fac, în special acest lucru este întâlnit la gospodine și doresc să le vândă, este ilegal acest lucru.

„Poți să atentezi la sănătatea oamenilor. Nu este legal și toți consumatorii ar trebui să cumpere din magazinele organizate”, a spus el.

prăjituri
prăjituri

Lucian Heiuș îi îndeamnă pe oameni să nu cumpere de la persoanele care fac reclamă pe Facebook și care nu sunt autorizate, deoarece nu se știe dacă în bucătăria unde se pregătește produsul se îndeplinesc toate condițiile de igienă prevăzute în legislația din România.

“Vând prăjituri de casă dar poate le fac prin garaj și le pun apoi în vânzare și, Doamne ferește, te trezești cu o salmonella sau cu altceva nefiind înregistrat și să respecte condițiile de igienă”, a explicat el.

De exemplu, majoritatea persoanelor au dat de gustul rețelelor sociale, pe care toată lumea are acces, iar tot ce postezi este la doar un click distanță de celelalte persoane. Așadar, oamenii se gândesc că ar fi o afacere ideală și rapidă.

Este cazul unei persoane care a vândut bunuri de 44 milioane de lei prin platforma OLX, așa că ANAF a pornit investigații la diverse persoane care au vândut diverse bunuri prin OLX.

“O persoană a vândut online de 44 milioane lei și nu a declarat nimic. Mie mi se pare că omul ăla e și un pic sărit de pe fix. Cum să nu vinzi atât și să nu declari nimic? Mi se pare că sfidezi orice regulă de bun simț”, a spus el.

Șeful ANAF a reamintit că românii care vor fi verificați vor fi cei care au vândut cel puțin 500.000 de lei.

Alte articole: