- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Atenție la prețul mâncării în Croația! O shaorma costă dublu ca-n România! Pățania unei turiste

24 Oct, 13:06 • Gabriela Andreescu
Cu plajele însorite și oamenii săi primitori, Croația este o destinație turistică atractivă pentru români. Pe de altă parte, pe grupurile de Facebook de specialitate turiștii români atrag atenția cu privire la prețurile piperate la mâncare
Atenție la prețul mâncării în Croația! O shaorma costă dublu ca-n România! Pățania unei turiste

O turistă din România a împărtășit, pe un grup de Facebook, impresii din vacanța petrecută în Croația. Românca a fost impresionată de plajele bine întreținute și de ospitalitatea localnicilor. Ea a mers și în mai multe restaurante, pentru a testa prețurile și calitatea serviciilor, și a oferit informații despre prețurile mâncării din acestă țară.

„M-a surprins câți oameni vorbesc engleza în Croația, chiar și cei în vârstă. Croația este o țara absolut superbă, pentru toate gusturile și toate vârstele, cu peisaje de vis și oameni primitori și recomand oricui o vacanță acolo”, a scris turista din România, citată de Gândul.

Pe de altă parte, românca a atenționat grupul de turiști cu privire la aspectele mai puțin plăcute ce pot să apară în timpul unei vacanțe în Croația, majoritatea de ordin pecuniar.

În primul rând, turiștii români trebuie să fie atenți la comisioanele încasate de bancomate care, în unele cazuri, pot ajunge și la 8 euro.

„De asemenea, bancomatele taxează comisioane foarte mari. Noi am scos de la Reiffeisen și am plătit in jur de 3€, deși nu mă așteptam, dacă tot folosesc Revolut. În fine, ăsta a fost un comision relativ mic. Încercasem înainte la alte trei bancomate, dar ne-am lăsat păgubași când am văzut că te pot taxa și 8€,” a atenționat turista.

În ceea ce privește serviciile restaurantelor, turista din România a avertizat cu privire la obiceiul multor stabilimente de a adăuga un comision mare la nota de plată:

„Sfat: Verificați cu atenție nota de plată. Citisem înainte să ajungem că se întâmplă să ți-o mai umfle cu câte ceva și ni s-a întâmplat și nouă să ne trezim cu o cafea în plus. Orașele turistice din Croația (în special centrele lor) nu sunt chiar ieftine și nu e ok să vă treziți că plătiți în plus pentru ce nu consumați,” a avertizat românca.

Citește și: Cât de scumpă a ajuns mâncarea pe aeroportul Otopeni! 216 lei pe 2 porții de cotlet de porc cu orez și salată de varză! Reacția unor turiste după ce au văzut bonul cu suma de plată

Turista din România a postat pe grupul de specialitate o fotografie cu nota de plată pe care a achitat-o pentru două porții mici de shaorma.

O shaorma costă dublu în Croația
O shaorma costă dublu în Croația

O singură shaorma costa 80 de kuna (moneda Croației), ceea ce înseamnă aproximativ 53 de lei. Astfel, pentru două shaorme și o porție de cartofi prăjiți a achitat 195 de kuna, adică 128 de lei.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult