- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Banca Națională a României organizează „Zilele Poților Deschise” 2024. Publicul are ocazia să atingă un lingou de aur și să exploreze Palatul Vechi al băncii

17 Apr, 20:23 • Bocioacă Bianca
Banca Națională a României (BNR) organizează, în perioada 18 - 19 aprilie 2024, cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”. Românii sunt invitați să exploreze Palatul Vechi al băncii.
Banca Națională a României organizează „Zilele Poților Deschise” 2024. Publicul are ocazia să atingă un lingou de aur și să exploreze Palatul Vechi al băncii

„Zilele Porților Deschise” la Banca Națională  a României, pe 18 și 19 aprilie. Evenimentul, care marchează 144 de ani de la înființarea BNR, va include tururi ghidate graduite, fără programare prealabilă, de aproximativ 30 de minute, între orele 11.00 și 19.00, potrivit site-ului oficial al instituției.

Citește și: Sunt anunțate schimbări de la Banca Națională a României! Aceste bancnote pe care le aveți în portofel vor dispărea din circulație

„Zilele Porților Deschise” la Banca Națională a României

Publicul va avea ocazia unică de a accesa spații istorice precum sala Consiliului de Administrație  și fostul cabinet al Guvernatorului, iar ghizii Muzeului BNR vor oferii detalii despre istoria instituției. De asemenea, vor fi expuse obiecte valoroase din cadrul Muzeului BNR, inclusiv posibilitatea de a atinge un lingou de aur.

Un moment deosebit al evenimentului va fi expoziția temporară „Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda”, dedicată bicentenarului nașterii eroului național, realizată în parteneriat cu mai multe instituți culturale de prestigiu, inclusiv Muzeul Național Militar Regele Ferdinand I și Muzeul Național de Istorie a României.

Citește și: Leul românesc ar putea să explodeze datorită listării Hidroelectrica. Cum s-a pregătit Banca Națională a României

Sucursalele și agențiile BNR din Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Timiș și alte regiuni vor fi, de asemenea, deschise pentru public, în aceleași zile și ore, potrivit stirileprotv.ro.

Evenimentul „Zilele Porților Deschise” a fost inițiat în 2019 de Banca Națională a României, ca o parte importantă a angajamentului instituției de a împărtăși moștenirea sa istorică, monetară și culturală cu publicul larg.