- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bill Gates aduce în România burgerul vegan. Cât costă cel mai nou produs în care a investit miliardarul

03 Nov, 22:26 • Russo George
Beyond Meat este primul burger din plante care a făcut senzaţie la lansare şi puţină lume ştie că în spatele companiei cel mai mare investitor este Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation.
Bill Gates aduce în România burgerul vegan. Cât costă cel mai nou produs în care a investit miliardarul

Nordic Food, parte a grupului de firme Nordic Group, anunță un nou brand în portofoliul companiei: Beyond Meat, o companie de top care oferă produse revoluționare din „carne” plant-based, al cărei acţionar principal este nimeni altul decât Bill Gates.

Începând cu luna noiembrie 2023, românii pot savura produsele plant-based din gama Beyond Meat, precum vestitul Beyond Burger, Beyond Sausage, Beyond Mince și Beyond Meatballs. Produsele Beyond Meat sunt disponibile în comerțul modern, inclusiv în: hypermarket, supermarket, cash & carry, retail online (ex. Auchan, Selgros, Freshful), în comerțul tradițional, Food Service, în lanțuri de burgeri (cum ar fi Submarine Burger), cât și în locații specializate în vânzarea burgerilor (Food Trucks).

Bill Gates şi-a vândut acţiunile

Suntem onorați să anunțăm că brandul Beyond Meat a intrat în portofoliul companiei noastre, definit prin responsabilitate, inovație și adaptabilitate. O altă valoare a companiei noastre este optimismul, și astfel plecăm la drum cu această gamă de produse, pe care o vom extinde anul viitor cu gama Beyond Chicken Style, fiind convinși că Beyond Meat va contribui la diversificarea comportamentului de consum din România. Produsele plant-based ale acestui brand completează natural promisiunea noastră de brand – Bucurie la fiecare masă – prin gust si experiența culinară. Românii trebuie să știe că produsele Beyond Meat au multiple beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru mediul înconjurător”, a declarat Dan Nistor, director general al Nordic Group, potrivit Biz.

Burgerul lui Bill Gates a intrat pe piaţa românească din data de 2 noiembrie

Beyond Meat este o companie listată pe Wall Street – cea mai puternică piaţă de capital din lume. Acţiunile se tranzacţionează la 5,97 dolari pe unitate, în scădere cu nu mai puţin de 52% anul acesta. Declinul a venit în contextul rezultatelor financiare în scădere – vânzări mai mici cu 30% în trimestrul încheiat în iunie 2023, şi pe fondul perspectivelor slabe pentru restul anului. Compania are o capitalizare de 384 mil. dolari.  În urmă cu cinci acţiunile se tranzacţionau la 230 de dolari pe unitate.

Citeşte şi: Mare atenție la reducerile de Black Friday 2023. Cum să vă dați seama că nu sunteți păcăliți. Recomandările ANPC: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci”

Compania a avut venituri de 100 mil. dolari în al doilea trimestru din 2023, minus 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, şi o pierdere de 53,5 mil. dolari faţă de o pierdere de 97 mil. dolari. Scăderea veniturilor a fost determinată de o scădere de 23,9% a volumului de produse vândute pe fondul cererii slabe, în special pe segmentele de vânzare cu amănuntul şi de servicii alimentare din SUA. În prima jumătate din 2023 compania a avut venituri de 194 mil. dolari, minus 24%, din care în SUA a vândut de circa 120 mil. dolari. Pierderile au fost de 112 mil. dolari faţă de 197 mil. dolari în S1/2022. În prezent, valoarea bursieră a companiei Beyond Meat este de 320 mil. dolari.

Bill Gates, probabil cel mai faimos miliardar american, a fost unul dintre acţionarii şi susţinătorii Beyond Meat. Însă Gates, cofondator al gigantului Microsoft, şi-a vândut toate cele aproape 100.000 de acţiuni în ultimele luni din 2019, când acestea se tranzacţionau între 70 şi 140 de dolari. Printre acţionarii Beyond Meat se numără fonduri administrate de Vanguard, Geode Capital, dar şi fondatorul Ethan Brown, Goldman Sachs, Morgan Stanley şi alţii.

Fondată în El Segundo, California, în 2009, compania Beyond Meat are produse care oferă același gust și textură precum produsele din carne, dar sunt o opțiune mai sănătoasă pentru consumatori și planetă. Trecând de la carnea de origine animală la proteina plant-based, puteam avea un impact pozitiv asupra a patru aspecte de importanță globală: sănătatea, schimbările climatice, constrângerile legate de resursele naturale și fauna planetei.

Citeşte şi: Cu ce afacere a dat lovitura o româncă proaspăt întoarsă din Germania. Investiția inițială a fost de 10.000 de euro