- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Boala aspră cu care ne vom confrunta în această iarnă! Cel mai mare val din ultimii 10 ani! Copiii sunt cei mai afectați!

20 Nov, 19:16 • Cornel Ghimeșan
România s-ar putea confrunta cu o boală extrem de virală și de dură în această iarnă! Alte țări se confruntă deja cu un cel mai mare val de îmbolnăviri din ultimii 10 ani.
Boala aspră cu care ne vom confrunta în această iarnă! Cel mai mare val din ultimii 10 ani! Copiii sunt cei mai afectați!

Medicul Mihai Craiu avertizează că ne aşteaptă un sezon de boli virale extrem de complicat şi că părinţii trebuie să fie atenţi la regulile sanitare.

Marea problemă medicală cu care ne vom confrunta în acest final de an se pare că va fi bronşiolita, scrie doctorul Mihai Craiu. Boala a făcut deja prăpăd în emisfera nordică, iar la noi de abia a început valul, adaugă medicul.

Citește și: S-a anunțat când se deschide târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Marea surpriză este asigurată de o roată panoramică de 33 de metri

Mihai Craiu îi avertizează pe părinţi că cei mai expuşi sunt copiii de până în 6 luni şi că ar trebui să respecte regulile sanitare la fel de bine ca la începutul pandemiei de covid-19.

„Scriam la începutul lunii că sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici.

A inceput acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns… Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc

Las’ că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică.

Priviți ratele de spitalizare, în ultimii ani, în SUA, conform CDC, în imaginea de mai jos. Curba verde, cu buline, este anul acesta. A început mult mai repede și a urcat mult mai abrupt. 

Nu e numai o problemă pe malul celălalt al oceanului. Ministrul sănătății din Franța a activat planul de Situații de Urgență în fața acestei creșteri masive de copii mici cu insuficiență respiratorie. Operații amânate, copii gravi plimbați cu elicopterul, criză de paturi la ATI pediatrie… 

Și nu e numai Franța… Si în Luxemburg e la fel 

Iar la noi abia a inceput

Bun. Asta e… Suntem „deștepți” și nu ne interesează regulile. Sau suntem cu nervii la pământ și nu mai vrem vești proaste… De parcă ar fi perfect în toate componentele vieții cotidiene din România…”

Cel mai mare val din ultimii 10 ani! Află cum să te protejezi

Boala aspră cu care ne vom confrunta în această iarnă! Cel mai mare val din ultimii 10 ani! Copii sunt cei mai afectați!
Boala aspră cu care ne vom confrunta în această iarnă! Cel mai mare val din ultimii 10 ani! Copii sunt cei mai afectați!

1. Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, TREBUIE să aibă grijă. În SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!

2. „Grijă” înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.

3. Și MAI ALES nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.

4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie.

5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave.

Alte articole: Brand-ul „Tom Ford” cumpărat cu 2,8 miliarde de dolari de Estee Lauder! Au marcat cea mai mare tranzacție din istoria companiei!

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult