- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care este vârsta optimă la care copilul ar trebui să aibă un smartphone. Ce spune Bill Gates

04 Dec, 15:20 • Andrei Alina
Când știi că este cazul să-i cumperi copilului tău un smartphone? Părinții au idei diferinte în această privință. La fel și miliardarul american Bill Gates, care are o concepție foarte strictă despre modul în care copiii lui folosesc tehnologia.
Care este vârsta optimă la care copilul ar trebui să aibă un smartphone. Ce spune Bill Gates

Și motivele pentru care aceștia ar putea primit un smartphone sunt diferite. De exemplu, dacă acesta merge singur la școală.

Specialiștii recomandă pentru început limitarea accesului la unele aplicații. Un smartwatch sau un telefon mobil cu funcții elementare pot ajuta copilul să-și asume responsabilitățile de a avea propriul dispozitiv de comunicare, scrie spotmedia.ro.

Conform Centrului de Cercetare Pew, 95% dintre adolescenții americani între 13 și 17 ani spun că au acces la un smartphone.

„Cred că această vârstă va scădea și mai mult, pentru că părinții se satură să le tot dea telefoanele lor copiilor”, a spus Stacy DeBroff, director executiv al grupului de consultanță Influence Central, pentru New York Times.

Ce spune Bill Gates despre utilizarea smartphone – urilor la copii

Pentru a se asigura că tehnologia nu le va afecta educația și dezvoltarea copiilor săi, Bill Gates nu le-a permis acestora să dețină un smartphone până la împlinirea vârstei de 14 ani. Chiar dacă acum au 20, 17 și 14 ani, cei trei copii ai fondatorului companiei Microsoft încă nu pot folosi tot timpul telefoanele mobile, scrie Up Worthy.

„Stabilim de multe ori o oră de la care nu mai există timp de ecran, iar în cazul lor asta îi ajută să adoarmă la o oră rezonabilă”, a spus Bill Gates pentru The Mirror. Totodată, copiii săi nu au voie să vină cu telefoanele la masă, dar li se permite să le folosească pentru a studia și a-și face temele.

„Trebuie să te uiți mereu la modul în care poate fi folosit într-un mod excelent – ​​temele pentru acasă și păstrarea contactului cu prietenii – și, de asemenea, unde e folosit în exces”, a spus miliardarul.