- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Casa cu patru camere din România care se vinde cu doar 7.500 de euro. Unde se găsește imobilul de 80 mp

01 Dec, 10:04 • Alexe Raluca
Există o localitate în România unde o casă cu patru camere se vinde cu suma de doar 7.500 de euro. Are o suprafață de 80 mp și un teren de 720 mp, ceea ce înseamnă că și spațiul este unul generos pentru prețul cerut.
Casa cu patru camere din România care se vinde cu doar 7.500 de euro. Unde se găsește imobilul de 80 mp

Casa de patru camere vândută cu doar 7.500 de euro se află este situată în satul Esna din comuna Movila Miresii, județul Brăila, Muntenia. Proprietatea se află la 35 km de orașul Brăila, având o suprafață a terenului de 70 mp și o deschidere de 12 metri liniari.

Citește și: 2024 aduce noi scumpiri pe plan imobiliar! Cu 5.000 de euro mai mult pentru locuințele noi, raportat la creșterea TVA-ului

Casa cu patru camere din România care se vinde cu doar 7.500 de euro

Imobilul dispune de curent electric și apă, potrivit anunțului de vânzare de pe storia.ro. Movila Miresii, în trecut Mototolea sau Măgura Miresii, este o comună în județul Brăila, Muntenia, România, formată din satele Esna, Movila Miresii (reședința) și Țepeș Vodă. Comuna se află în zona centrală a județului și este traversată de șoseaua națională DN22, ce leagă Brăila de Râmnicu Sărat.

La Movila Miresii, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ202B, care o leagă spre sud de Traian și spre nord de Gemenele și Scorțaru Nou. Prin extremitatea sudică a comunei trece calea ferată Buzău–Brăila, pe care este deservită de stația Urleasca. Pe teritoriul comunei se află patru lacuri: Lacul Sărat, Seaca, Lutu Alb și Opreanu.

Casa cu patru camere din România care se vinde cu doar 7.500 de euro. Unde se găsește imobilul de 80 mp pătrați

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Movila Miresii se ridică la 3.692 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 4.051 de locuitori.

Cel mai vechi dintre satele comunei este Esna, înființat în 1862. Satul de reședință a luat naștere pe locul târlelor denumite Mototolea, în 1878, odată cu împroprietărirea însurățeilor. La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna era formată doar din satul de reședință, aflat în plasa Ianca a județului Brăila, și având o populație de 1.029 de locuitori.

În comună funcționau o moară de vânt, o biserică zidită de locuitori în 1889, o școală de băieți cu 80 de elevi înființată în 1884 și una de fete, cu 16 eleve. Pe atunci, satul Esna, cu 325 de locuitori, făcea parte din comuna Urleasca.

Citește și: ANALIZĂ. Peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România riscă să intre în insolvență

Tags: