- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Casele de 1 euro din Italia, la mare căutare. Detaliile neștiute care se ascund în spatele ofertelor: „Mulți m-au avertizat”

08 Apr, 12:52 • stefan.vlad
Casele de 1 euro din Italia, la mare căutare. De ani de zile, oamenii din întreaga lume sunt captivați de orașele siciliene care vând case abandonate la prețuri infime. Câteva sute de astfel de locuințe au fost vândute unor renovatori curioși și ambițioși, inclusiv lui Meredith Tabbone, în vârstă de 44 de ani, din Chicago.
Casele de 1 euro din Italia, la mare căutare. Detaliile neștiute care se ascund în spatele ofertelor: Mulți m-au avertizat

Casele de 1 euro din Italia, la mare căutare. Femeia a aflat în 2019 că un oraș numit Sambuca di Sicilia scotea la licitație case începând cu oferte de 1 euro. Mulți oameni m-au avertizat că ar putea fi o înșelătorie și că aș putea ajunge să pierd mulți bani, a spus ea pentru CNBC Make It.

Totuși, a încântat-o ideea când și-a dat seama că străbunicul ei era de fapt din Sambuca. Meredith Tabbone a făcut oferta pentru o locuință de 5.555 de euro și a câștigat, pornind astfel într-o călătorie de patru ani de renovare.

Din momentul în care am trimis oferta și mi-am verificat e-mailul în fiecare zi și am aflat că am câștigat, pe tot parcursul acestui proces, au fost 4 milioane de momente de frustrare, epuizare, gândire la cum să merg mai departe”, a mai spus ea.

Citește și: Un român stabilit în Italia, victima unei înșelăciuni de peste 800.000 de euro. I-a fost furată identitatea și a acumulat datorii colosale

Casele de 1 euro din Italia, la mare căutare

Toți cumpărătorii care au achiziționat astfel de case împărtășesc câteva sfaturi și spun că trebuie să se pregătească pentru costuri suplimentare.

Casele din Sicilia pot începe de la 1 euro, dar costul este în mare parte simbolic și doar începutul unor cheltuieli suplimentare.

În Mussomeli, unul dintre cele mai cunoscute orașe care vând case la un 1 euro, cumpărătorii trebuie să plătească și o taxă pentru agenți imobiliari de 500 de euro și să plătească actul, care costă 2.800 de euro. Asta înseamnă un total de 3.301 de euro, sau aproape 3.600 de dolari.

Rubia Daniels, 50 de ani, din Berkeley, California, a cumpărat trei case de 1 euro în Mussomeli în 2019. Până acum, și-a concentrat eforturile pe renovarea principală a casei de vacanță. Ea a crezut inițial că o va costa 20.000 de dolari, dar a cheltuit deja 35.000 de dolari pentru materiale, forță de muncă și mobilier. Ea speră să rămână sub 40.000 de dolari.

Orașul din Italia care renunță la turiști

Dacă plănuiești să vizitezi acest oraș din Italia, ar trebui să îți regândești puțin planurile, deoarece autoritățile au luat decizia de a restricționa accesul turiștilor. De acum, în aceste oraș se va intra doar pe bază de rezervare online.

Accesul în acest oraș din Italia este permis doar prin intermediul rezervărilor online, fiind stabilit un număr maxim de 40.000 de vizitatori pe zi. Cei care își doresc să viziteze Veneția, Italia, vor fi obligați să își procure biletele în avans prin intermediul internetului.

Autoritățile locale au luat această decizie pentru a gestiona fluxul de turiști în timpul vacanțelor de primăvară și anumitor weekenduri din vară, perioade în care numărul vizitatorilor atinge cote maxime. (Citește AICI mai multe detalii)