- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare. Nimeni nu se aşteaptă la o asemenea sumă

25 Oct, 14:58 • stefan.vlad
Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare. Matei Dima sau BRomania, aşa cum îl ştie toată lumea, a dat din casă privind sumele pe care actorii noştri le câştigă doar pentru o zi de filmare. Chiar dacă se vorbeşte că actoria este una dintre meseriile cele mai slab plătite, ei bine, se pare că nu e chiar aşa.
Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare. Nimeni nu se aşteaptă la o asemenea sumă

Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare. BRomania este regizorul filmului „Teambuilding”, care rulează în prezent în cinematografe şi se bucură de un real succes.

Întrebat de suma pe care o primește un actor pentru un film de succes, acesta a declarat că suma poate să depășească 1.000 de euro pe zi. Aşa a apărut şi zvonuri că un actor ar putea câștiga până la 40.000 de euro lunar, însă realitatea este alta, pentru este că nimeni nu filmează atâtea zile și puțini sunt cei care își permit să plătească pentu o lună întreagă.

Citeşte şi: Saveta Bogdan are o pensie de 1.200 de lei. Cum se descurcă interpreta de muzică populară cu o sumă atât de mică

Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare

Filmul „Teambuilding” are 30 de actori, dar niciunul dintre aceștia nu a câștigat sume extraordinare, potrivit lui BRomania. „Ăia buni, și când zic buni, pentru că, atenție, toți sunt buni, vorbim de nume, de istoric, notorietate, primesc undeva între 1.000-1.500 de euro pe ziua de filmare. Noi am avut în „Teambuilding” aproape 30 de actori, toți buni. Nu (n.r. nu a câștigat nimeni 40.000 de euro), pentru că nu a filmat nimeni atâtea zile, doar eu și Micutzu am filmat, cred că, cel mai mult și noi nu am luat bani. Restul au avut roluri mai mici.

Am avut și prieteni printre ei care au înțeles, pentru că filmul ăsta ar putea costa mult mai mult decât a costat, dar ei înțeleg cumva că eu, și noi, încercăm să facem ceva cu industria asta. Încercăm să o împingem, încercăm să aducem oamenii la cinema, încercăm să avem un loc unde ei să fie plătiți bine mulți ani de acum încolo”, a spus Bromania în podcastul Acasă La Măruță.

„Teambuilding” este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un teambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie, arătându-și în final și partea umană. Filmările au avut loc în București, dar și la Padina, în perioada iunie-septembrie 2021.

Filmul a fost mereu una dintre principalele mele pasiuni și mă bucur că am reușit cu „Teambuilding” să ajungem în sufletul oamenilor. Le mulțumesc frumos tuturor celor care au fost la film, dar și echipei care a muncit la el”, a declarat Micutzu.

Din distribuția filmului fac parte: Anca Dinicu, Nicu Banea, Șerban Pavlu, Adrian Nicolae, Micutzu Cosmin Nedelcu, Matei Dima, Roxana Condurache, Cristi Pulhac, Monica Odagiu, Nuami Dinescu și mulți alții.

„Ne bucurăm să facem oamenii fericiți preț de 90 minute sau 180, dacă l-au văzut de două ori, însă vreau să văd filmul românesc pe locul 1 în cinematografe și peste filmele străine, fie că le facem noi sau nu. Și mă bucur și mai mult că inspirăm și pe alții să facă filme românești pentru publicul larg, industria are numai de câștigat”, spune Matei Dima.

Având în vedere că toate producțiile de până acum au fost extrem de profitabile, Vidra Productions pregătește deja următoarele filme, printre care „Haita de acțiune”, o comedie polițistă cu Anca Dumitra, Alex Bogdan, Antonia, Vlad Brumaru și mulți alții. Aceasta va fi lansată în 2023 doar în cinematografe.