- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Saveta Bogdan are o pensie de 1.200 de lei. Cum se descurcă interpreta de muzică populară cu o sumă atât de mică

17 Oct, 21:16 • Bocioacă Bianca
Saveta Bogdan, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țară, se plânge că a ajuns la sapă de lemn. Pensia extrem de mică nu-i acoperă artistei cheltuielile. Iată cum reușește cântăreața să ducă un trai decent.
Saveta Bogdan are o pensie de 1.200 de lei. Cum se descurcă interpreta de muzică populară cu o sumă atât de mică

Ajunsă la vârsta de 76 de ani, după o carieră îndelungată, Saveta Bogdan se confruntă cu probleme financiare. Printre cele mai cunsocute și vechi interprete de muzică populară din țară, cu un succes enorm și în prezent, chiar dacă s-a pensionat, este la fel de activă și nu are de gând să se retragă din carieră prea curând.

După ani de muncă, artista încasează de la stat o pensie foarte mică, care nu îi ajunge nici pentru plata facturilor. Cei 1.200 de lei de la stat nu o ajută prea mult, artista fiind nevoită să muncească în continuare, să participe la evenimente și să facă sacrificii pentru a-și acoperi cheltuielile lunare.

Citește și: Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. Îşi închide businessurile? „Este teribil de greu, iarna asta nu o văd bine”

Saveta Bogdan mai primește și suma de 600 de lei de la Asociația Uniunea de Creație Interpretativă (UCIMR), dar nu sunt suficienți ca aceasta să aibă un trai decent, conform BZI.ro. Pandemia a fost unul dintre factorii care au dezechilibrat-o din punct de vedere financiar, mai ales că nu a mai avut cântări, însă, cântăreața încearcă să se descurce așa cum poate.

„Eu am o pensie de 1.200 de lei și noroc, că mai iau încă jumătate din valoarea ei, de la UCIMR, și că mă mai cheamă lumea să mai cânt. În pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicăieri. Acum mai cânt seara la Taverna Covaci în Centrul Vechi și uite așa mă pot descurca și eu, greu, dar mă descurc”, a declarat Saveta Bogdan

Saveta Bogdan va avea o stea pe Aleea Celebrităților

Saveta i-a cucerit cu vocea sa nu numai pe români, ci și  pe cei de peste hotare. Foarte iubită și apreciată de fanii ei, celebra interpretă a primit cadou o stea pe Aleea Celebrităților din America. După un concert unde străinii s-au distrat de minune, aceștia au decis să îi facă o surpriză.

„În martie va fi gata steaua de pe Aleea Personalităților. Le-am dat numele exact și imediat cum e gata, cei care se ocupă o fotografiază și îmi vor trimite. Steaua asta pentru mine este ceva extraordinar! Eu sunt respectată și iubită, nu doar în țară”, a mai spus Saveta Bogdan.

Citește și: Anunț important pentru milioane de pensionari! Ministrul Marius Budăi a vorbit despre ce se întâmplă cu recalcularea celor aproape 5 milioane de pensii.