- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă murăturile la târgurile tradiționale de toamnă. Gogoșarii și castraveții sunt la mare căutare

07 Oct, 23:01 • Andrei Alina
E sezonul murăturilor. Gospodinele care nu au timp să pregătească borcanele cu murături pentru lunile reci de iarnă, în magazine sau la târgurile cu produse tradiționale pot găsi gogoșari, castraveți, gogonele, conopidă deja pregătite pentru iarnă.
Cât costă murăturile la târgurile tradiționale de toamnă. Gogoșarii și castraveții sunt la mare căutare

A venit toamna și este perioada din an în care gospodinele pregătesc cămările pentru iarnă. În toate pieţele şi la târgurile de toamnă este forfotă mare. Pentru cei care preferă să-și pregătească singuri conservele pentru sezonul rece, producătorii au oferte pentru toate buzunarele şi uneori le dau clienţilor chiar sfaturi şi reţete. Deja în piețe la tarabe au apărut gogonele, pepeni, conopidă și castraveţi pentru murături.  În piețe se găsesc și borcane cu murături de-a gata, pentru cei care nu vor, ori nu știu să pună singuri conserve.

Citește și: Murături asortate ca la Moldova: ce reguli sfinte urmează bunicile din Bucovina pentru un gust desăvârşit

Când vine vorba de murături, cei mai căutaţi sunt fără îndoială castraveţii. Pentru cei care caută castraveți cruzi pentur a-i pune singuri la murat producătorii anunță prețuri începând cu 3 lei. 

Citește și: Alcoolul ar putea fi interzis în mai multe spații din România. Ministrul Marcel Boloș „Vom interzice comercializarea alcoolului”

 

Murături mai scumpe la târgurile de toamnă

La târgurile de toamnă, legumele și conservele sunt însă ceva mai scumpe. ”Preţurile sunt raportate la munca pe care o depunem, noi cel puţin aşa le practicăm şi le spunem tuturor că sunt preţuri de muncă”, a declarat un producător pentru Observator. 

Citește și: Redresare surprinzătoare: Zahărul Luduș s-a întors în magazine!

La mare căutare sunt ciupercile pentru pus la cămără.

La târgurile trandiționale găsiți și murături gata puse în borcane. Un borcan de 5 kilograme de murături mixte costă 50 lei. Un borcan cu gogoșari murați costă 75 lei. 

 

Tags: