- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alcoolul ar putea fi interzis în mai multe spații din România. Ministrul Marcel Boloș „Vom interzice comercializarea alcoolului”

05 Oct, 10:33 • Bumbeneci Diana
Ministrul Marcel Boloș anunță că se ia în calcul interzicerea comercializării alcoolului în sălile de jocuri de noroc. Decizia a fost luată pentru protejarea populației.
Alcoolul ar putea fi interzis în mai multe spații din România. Ministrul Marcel Boloș „Vom interzice comercializarea alcoolului”

Sunt vești noi cu privire la situația jocurilor de noroc din România. Ministrul Marcel Boloș anunță protejarea persoanelor aflate în situații de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

Fără alcool în sălile de jocuri de noroc

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că reforma jocurilor de noroc este un imperativ, industria – care are o forţă economică uriaşă – având nevoie de un regim juridic mai riguros. Ministrul Marcel Boloş a mai transmis că vânzarea de alcool va fi interzisă în sălile de jocuri de noroc pentru a putea proteja întreaga populație.

Vezi și: VIDEO. UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 pentru cea mai așteptată autostradă din România

„Reforma jocurilor de noroc: Un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forță economică uriașă, care are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil.

Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect.

În primul rând, vom stabili niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii.

Mai mult, toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească aici taxe și impozite.

Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveștile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt povești despre suferință, despre speranțe pierdute și familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetățean.

Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate.

O parte din aceste sume vor fi direcționate pentru pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situații de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.
Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament și prevenție a dependenței de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu.”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Mai poți citi: Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult