- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât te costă să îți trăiești bătrânețea în Spania. Te poți descurca cu 1000 de euro la pensie

04 May, 11:58 • Cornel Ghimeșan
Doi români, pensionați deja, care trăiesc în Franța au început să se intereseze de costul de viață din Spania. De câți bani ar avea nevoie pentru a avea un trai liniștit la pensie.
Cât te costă să îți trăiești bătrânețea în Spania. Te poți descurca cu 1000 de euro la pensie

Pentru mulți dintre românii plecați în străinătate pensionarea într-o țară străină devine o opțiune pe care o iau tot mai des în calcul. Din acest motiv, pe grupurile românilor din diaspora se nasc în mod constant discuții pe această temă. Doi români, pensionați deja, care trăiesc în Franța au început să se intereseze de costul de viață din Spania. Aceștia au început să pună diverse întrebări pe această temă grupurile de Facebook românilor stabiliți în afară, iar răspunsurile nu au întârziat să apară.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Nu vor mai exista bani cash în România! Cardurile vor fi baza de acum înainte

Mai mulți dintre internauți au afirmat că poți avea un trai mai mult decât decent și cu 1.000-1.500 de euro, însă au existat și voci care au explicat că dacă ai casa ta în România ai șansa de a trăi o viață mai bună decât în Spania.

Unul dintre internauți a explicat că a trăit în Spania 24 de ani și că dacă ești organizat din punct de vedere financiar poți duce o viața extrem de liniștită. Mai mult, acesta a subliniat că Spania este o opțiune cu mult mai bună decât Franța, deoarece prețurile sunt mult mai accesibile, iar bătrânețea trăită într-un sătuc, într-o căsuță care dispune de un mic petic de pământ, pe care pot fi cultivate legume și fructe, e o variantă ideală.

„Căutați un sat, o căsuță cu un petic de pământ unde să cultivați câte ceva și puteți găsi o chirie cu 350-400 euro, adăugați la preț gazele, curentul, benzina pentru mașină și dacă gătiți în casă și nu mergeți prea des la restaurant adăugați încă 250 euro de persoană dacă sunteți chivernisiți. Nu vă luați după grozăviile pe care le citiți pe aici. Eu am trăit 24 de ani în Spania în Madrid și nu cheltuiam mai mult de 500 euro pe lună pentru două persoane, și nu din lipsă, ci atât cheltuiam.

Acum, depinde ce vreți și mai ales unde vreți să trăiți, fiindcă există o diferență foarte mare de preț în funcție de zonă. Marile orașe au și prețuri pe măsură. Și încă ceva: viața în Spania este mult mai ieftină și mai relaxată decât în Franța și știu ce spun fiindcă cea mai bună prietenă a mea locuiește acolo și eu mă crucesc când aud ce prețuri sunt! Acum, depinde și câți ani ați lucrat și ce pensie veți primi, însă vă recomand Spania”, a scris unul dintre internauți.

De câți bani ai nevoie pentru o viață liniștită în Spania

Un alt comentariu a subliniat faptul că este extrem de important cum îți cheltui banii. Persoana spunea că 1.200 de euro sunt suficiente pentru două persoane.

„Din experiență spun. Cu 1.200 de euro am trăit două persoane. Nu ne-a lipsit nimic. Depinde cum te gospodărești”, a comentat un membru al grupului.

Au fost însă și persoane care nu au fost de acord cu aceste sume care par extrem de accesibile.

„Văd că mulți aici spuneți că 1.000-1500 trăiești bine. Trăiți cu aer sau mâncați doar o dată pe zi? Nu fac mișto de nimeni, dar la cât au crescut prețurile nu știu cum o scot unii la capăt cu banii ăia”, a scris altcineva.

În mod tradițional și deloc surprinzător, oamenii au început să își adreseze replici acide.

„Tu cu câte guri mănânci? Fiecare se întinde cât îi este plapuma…Și dacă omul vinde în România își ia un apartament aici și nu plătește chirie. Tu fă-ți socoteala ție, nu altuia…”, a comentat femeia care a spus că se poate trăi liniștit cu 1.000 de euro dacă ai proprietatea ta.

Alte articole: Bursa socială 2023. Elevii români pot primi ajutoare lunare. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult