- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce nu trebuie să tastezi niciodată pe telefonul tău dacă nu vrei să ți se șteargă toate fișierele

30 Apr, 13:47 • Cornel Ghimeșan
Telefonul este un dispozitiv care a devenit indispensabil în viața noastră. De cele mai multe ori întreaga noastră viață se învârte în jurul telefonului mobil, care are capacitatea de a ne salva în foarte multe situații, de la simple apeluri, până la plăți și fotografii. Iată câteva coduri secrete care pot activa anumite funcții în telefonul tău.
Ce nu trebuie să tastezi niciodată pe telefonul tău dacă nu vrei să ți se șteargă toate fișierele

Trăim în anul 2023, iar viața noastră se învârte, aproape în totalitate, în jurul tehnologiei. Telefonul mobil a devenit o necesitate. În prezent, aproape orice persoană deține un astfel de dispozitiv, tocmai pentru că ne poate face viața mai ușoară. Fie că ne referim la comunicarea cu alte persoane, fie că vrem să utilizăm rețelele de socializare sau să face fotografii, telefonul ne este în orice secundă la îndemână.

Citește și: Românii tună și fulgeră, după ce prețul uleiul de măsline a crescut enorm în Grecia: ”Cam mult, cu circa 40%. Anul trecut bidonul era in jur de 30 euro”

Totuși, specialiștii care au programat astfel de gadgeturi au păstrat și câteva secrete cu privire la utilizarea lor, de exemplu o serie de coduri secrete cu ajutorul cărora putem activa anumite funcții. De exemplu, există un cod pe care nu ar trebui să îl tastezi niciodată, dacă nu vrei să trezești cu toate fișierele șterse din dispozitivul tău. Cu toate acestea, pentru persoanele care vor să își curețe rapid telefon ar putea să considere acest cod extrem de util.

Pe unele dintre telefoanele mobile există mai multe coduri, cel despre care vorbim acum va șterge toate fișierele în doar câteva secunde, cu excepția celor care găzduiesc sistemul de operare al telefonului. Acest cod este valabil doar pe telefoanele care au ca sistem de operare varianta Android.

Care e codul care șterge tot din telefonul tău

Codul bizar care te poate ajuta să scapi de toate fișerele de pe dispozitivul tău este *#*#7780#*#*. Cu alte cuvine, această combinație va activa instantaneu funcția de „reset” total al telefonolui tău. Adică fișierele vor fi șterse, la fel și setările făcute de tine. Telefonul va fi acum la varianta setărilor din fabrică, deoarece singurele fișiere protejate sunt cele care se referă strict la sistemul de operare. De asemenea, mai există un cod care funcționează cumva în aceeași direcție, în sensul în care nu va șterge doar fișierele, ci va reinstala  și firmware-ul. Acel cod este *2767*3855#.

Dacă ești în posesia unui telefon cu sistem de operare de tipul Android, trebuie să știi că mai există câteva coduri care pot să activeze mai multe funcții utile în momentul în care sunt tastate. Iată despre ce este vorba:

  • *#06# – acest cod îți arată IMEI-ul (util în situațiile în care pierzi telefonul sau îți este furat);
  • *#30# – pornește/închide numărul de identificare;
  • *#0011# – poți utiliza acest cod, atunci când vrei să accesezi meniul Service;
  • *#*#4636#*#* – codul îți arată informații despre telefon și baterie;
  • *#*#34971539#*#* – acest cod oferă informații despre camera foto a dispozitivului;
  • *#12580#*369 – acest cod îți arată informații despre partea hardware și software;
  • *#*#232339#*#* – test pentru rețeaua Wi-Fi.

Citește și: Avertisment ANPC: 50% dintre magazinele online din România vor dispărea

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult