- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce s-a întâmplat cu un român după ce a refuzat recenzarea? „A intrat în casa dânsului o femeie care nici bună ziua nu a dat”. Reacția instanței

13 Apr, 19:55 • Constantin Cristina
Un român a fost amendat după ce a refuzat să se recenzeze. Bărbatul a făcut apel la instanță pentru a anula amenda primită. Iată reacția instanței.
Ce s-a întâmplat cu un român după ce a refuzat recenzarea? „A intrat în casa dânsului o femeie care nici bună ziua nu a dat”. Reacția instanței

Un român din Lacrăm, Sebeș, județul Alba, a fost amendat cu suma de 1000 de lei, după ce la ușa sa a apărut un recenzor căruia nu a fost de acord să-i împărtășească datele personale, a transmis ziare.com.

Când bărbatul a văzut în ce constă recenzarea și „a rămas înmărmurit ce se urmărește prin recensământ”, nu a vrut să-și dea recenzorului CNP-ul, în cadrul recensământului 2022 și a făcut apel la Constituția României.

Vezi și: Atac dur pentru organizatorii recensământului! Vor fi dați în judecată de Partida Romilor: „Suntem nemulțumiți de procentele pe care le au romii”

Ce s-a întâmplat cu un român după ce a refuzat recenzarea?

După ce și-a primit amenda, acesta a apelat la judecătorie pentru a anula sancțiunea primită de la Poliția Locală Sebeș. Așadar, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat hotărârea pe 11 aprilie, conform alba24.ro.

„În fapt, petentul arată că în una din zilele lunii iunie a intrat în casa dânsului o femeie care nici buna ziua nu a dat și i-a spus că trebuie să facă recensământul prin care să indice proprietățile deținute și să-i dea codul numeric personal. A menționat că nu deține proprietăți, iar casa unde locuiește nu este încă a lor. Susține că datorită faptului că nu a vrut să își dea codul numeric personal, doamna recenzor, care nu s-a legitimat, s-ar fi enervat, amenințându-l că vine și o să îl amendeze. Apreciază că a cerut informații si a rămas înmărmurit ce se urmărește prin recensământ.

Un român a refuzat recenzarea
Un român a refuzat recenzarea

Arată faptul că nu este de acord ca să pună la dispoziția guvernului datele sale personale pentru a împrumuta bani și pentru a nu se face nimic pentru țară. Solicită să se respecte dreptul la intimitate, dreptul la proprietate, dreptul la libera alegere, dreptul la libera circulație, zi și noapte, și dreptul la liberul consimțământ, drepturi ce i le garantează Constituția României. În drept, s-a invocat Constituția României”, a precizat bărbatul în acțiunea pe care a făcut-o în instanță.

„În sarcina petentului s-a reținut că la data de 29.07.2022, la ora 12:00, a refuzat să furnizeze date şi informaţii referitoare la domiciliul din Lancrăm, personalului responsabil cu recenzarea, cu ocazia prezenţei acesteia la domiciliul sus menţionat”, au precizat reprezentații Poliției Locale din Sebeș.

Agenții polițiști mai adaugă faptul că, bărbatul nu ar fi vrut să spună câte persoane locuiesc în locuință cât și datele referitoare la locuința respectivă. Magistrații Sebeș au considerat că bărbat a meritat să primească amenda în valoarea de 1000 de lei și i-au respins plângerea. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Alte articole: Alertă în România. Recensământul scoate la iveală și acum detalii ireale! Zeci de orașe riscă să devină comune