- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume. Soluția pe care o poți prepara cu ingredientele din bucătărie

18 Feb, 19:06 • Alexe Raluca
Mai toate fructele și legumele conțin diverse substanțe folosite pentru a combate dăunătorii. Vrând-nevrând, acestea pătrund în produse și le fac mai puțin sănătoase. Există, însă, o soluție care le poate curăța rapid și eficient de toate impuritățile.
Cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume. Soluția pe care o poți prepara cu ingredientele din bucătărie

Cu toții știm că legumele și fructele din piață sau din supermarketuri sunt stropite cu pesticide tocmai pentru a rezista mai mult timp pe rafturi. Acestea, însă, sunt nocive pentru om.

Citește și: Lovitură de la ANPC pentru principalii furnizori de legume-fructe. Au fost retrase de la vânzare 6 tone de legume şi fructe

Cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume

Specialiștii în sănătate ne recomandă să consumăm în fiecare zi fructe și legume pentru o imunitate de fier și un organism pregătit de orice. Totuși, multe dintre ele sunt stropite cu pesticide și își pierd din proprietăți, astfel că nu mai sunt chiar atât de sănătoase. De-a lungul timpului, s-a dovedit că pesticidele sunt chiar cancerigene.

Pentru a ne feri de posibilele probleme cauzate de aceste substanțe toxice, putem folosi câteva trucuri la îndemână. Unul dintre ele presupune folosirea unui ingredient adesea folosit de gospodine pentru prăjituri sau pentru pâinea de casă, foarte apreciat pentru faptul că oferă un aspect pufos produsului.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să luați un bol, să puneți în acesta fructele și legumele separat sau la un loc, după care să turnați și apă, după ochi. Peste apă presărați, precum sarea, bicarbonatul de sodiu.

Fructele și legumele se vor lăsa în apa cu bicarbonat de sodiu vreme de 15-20 de minute, timp în care impuritățile vor ieși la suprafața apei. Acestea provin de la fructele și legumele cumpărate ce conțin pesticide. De asemenea, puteți să și decojiți fructele și legumele înainte de decontaminare. Aceasta este cea mai imbibată parte a produsului cu pesticide.

Dacă descoperiți pesticide pe fructe sau legume ce depășesc limita permisă de lege, nu ezitați să luați legătura cu responsabilii de alimentație sau chiar cu reprezentanții ANPC.

Citește și: Doi studenţi din Buzău au construit o afacere de succes revoluţionând agricultura. Fructele de vară pe care tinerii le recoltează şi în luna noiembrie