- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române. Iată la ce să aveți grijă când navigați pe internet

08 Apr, 23:24 • Cornel Ghimeșan
Poliția Română îi avertizează pe români să fie atenți la ofertele din mediul online fiindcă sunt șanse foarte mari să fie cadă în plasa escrocilor.
Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române. Iată la ce să aveți grijă când navigați pe internet

Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. O mulțime de români au căzut victime ale anunțurilor înșelătoare care circulă pe internet, în care se promit câștiguri colosale.

Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române:

”Fii deştept! Nu zice nimeni să nu investeşti! Dar când, la final, primeşti doar apă pentru flori, înseamnă că ai fost… păcălit”, a scris, luni, pe Pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit Poliției Române, în astfel de anunțuri se promit câștiguri nerealiste cu investiții minime.

”Caută cu atenţie toate informaţiile despre companie sau platforma de investiţii, există posibilitatea ca anunţul sponsorizat să conţină promisiuni nerealiste”, a mai transmis instituţia.

Citește și Hypermarketul care se instalează în România, contra ginganților Kaufland, Lidl sau Carrefour. Marele retailer are surprize pentru clienții români

Dacă până nu demult escrocii se prezentau la ușile românilor și le livrau diverse povești sau apelau la metoda „accidentul”, acum aceștia s-au mutat în online și fac noi și noi victime pe zi ce trece. Din nefericire, mulți români naivi și dezinformați cad în plasă, închipuindu-și că așa vor intra în posesia unor câștiguri uriașe.

Nu de mult, i se spunea șarlatan. Acel individ care câștigă din bună-credința cuiva. Investind în asemenea șarlatanie, „câștigi” fix timp pierdut+banii „investiți”! Este doar un exemplu din multitudinea celor care apar în mediul online, majoritatea sponsorizate pentru un reach cât mai bun, șanse mai multe pentru ei, cei care câștigă din neatenția oamenilor, viitori păgubiți.

Așadar, dacă vezi astfel de oferte, treci mai departe… scroll away! Ți-am pregătit și un material pentru când ai timp de documentare”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Citește și Bani în plus la salariu pentru o categorie de români. Senatul a adoptat tacit proiectul anului 2024

Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Escrocii încearcă să-i convingă pe români că le pot oferi oportunități profitabile de investiții. Însă, în realitate, aceste oportunități nu există. Cei mai mulți români au fost prinși în capcană pe rețelele sociale, unde au văzut tot felul de reclame. Victimele au fost contactate de indivizi necunoscuți, de obicei din România sau din Marea Britanie. Oamenilor li s-au promis criptomonede pe care, de fapt, nu le-au mai primit niciodată.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult