- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine se află pe locul 5 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. A fost mâna dreaptă a lui Bill Gates

01 Nov, 12:04 • Cornel Ghimeșan
Bill Gates ar putea fi depășit financiar chiar de asistentul său. Pe locul 5 în topul celor mai bogați oameni se află chiar fostul angajat al fondatorului Microsoft. Iată cum a reușit să se îmbogățească.
Cine se află pe locul 5 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. A fost mâna dreaptă a lui Bill Gates

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates la Microsoft, a urcat rapid în ierarhia celor mai bogate persoane de pe glob și există posibilitatea ca în viitorul apropiat să îl depășească, în ceea ce privește averea, pe fondatorul Microsoft.

Citește și: Scădere drastică a numărului autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale în 2023. Ce se întâmplă în zona Bucureşti-Ilfov

Conform informațiilor furnizate de Business Insider, averea lui Ballmer a înregistrat o creștere semnificativă în acest an, însumând aproximativ 29 de miliarde de dolari. Acest lucru l-a plasat pe poziția a cincea în clasamentul miliardarilor realizat de agenția Bloomberg. Averea sa actuală se situează la aproximativ 121 de miliarde de dolari, apropiindu-se la doar șase miliarde de cea a lui Gates, care ocupă locul patru în rândul celor mai bogați oameni de pe Pământ.

Impulsionat de creșterea valorii acțiunilor Microsoft, care au crescut cu aproape 100 de dolari începând din 2023, Steve Ballmer a depășit în avere personalități precum Larry Ellison, cofondatorul Oracle (114 miliarde de dolari), Warren Buffett, fondatorul și CEO-ul Berkshire Hathaway (110 miliarde de dolari), Larry Page și Serghei Brin, cofondatorii Google (110 și respectiv 105 miliarde de dolari), și Mark Zuckerberg, CEO-ul și unul dintre fondatorii Meta/Facebook (108 miliarde de dolari).

Bill Gates l-a angajat pe Ballmer la Microsoft

Bill Gates l-a recrutat pe Steve Ballmer la Microsoft în 1980 pentru postul de „asistent al președintelui” al companiei, deși atribuțiile sale au fost mai degrabă cele ale unui manager de afaceri decât cele ale unui asistent personal. Ballmer a negociat inițial un salariu de 50.000 de dolari, împreună cu un bonus de 10% din creșterea profitului generat de companie. Cu toate acestea, el a fost de acord să renunțe la această clauză odată cu explozia profiturilor Microsoft, acceptând în schimb o participație în companie, conform informațiilor furnizate de Forbes.

De-a lungul timpului, în calitate de consilier de încredere al lui Gates, Ballmer și-a croit drum spre vârful organizației Microsoft și a devenit CEO al companiei în 2000. În 2014, el s-a retras din această funcție cu un portofoliu ce cuprindea 333 de milioane de acțiuni, reprezentând aproximativ 4% din Microsoft. Markets Insider observă că Ballmer reprezintă o excepție în topul celor mai bogați 10 oameni din lume. Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos și toți ceilalți își datorează averea companiilor pe care le-au fondat sau pe care unii dintre ei le conduc în prezent. În schimb, Ballmer nu este nici fondator, nici actualul lider al Microsoft.

Citește și: ROBOR 1 noiembrie. Prima zi a lunii vine cu majorarea creditelor în lei pentru milioane de români

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult