Știri externe

Cine se îmbogățește în urma Campionatului Mondial 2022 din Qatar? Avioane private, yachturi de ultra lux și cazări de căteva zeci de mii de euro pe noapte!

25 Nov, 10:15 • Cornel Ghimeșan
Pe lângă fluxul masiv de turiști din Qatar, mai este o țară care profită masiv de Cupa Mondială care are loc chiar „peste drum”. Emiratele Arabe Unite beneficiază din plin de evenimentul care are loc în perioada aceasta, iar Dubaiul este, ca de obicei, pregătit să ofere servicii și experiențe dintre cele mai prețioase.
Cine se îmbogățește în urma Campionatului Mondial 2022 din Qatar? Avioane private, yachturi de ultra lux și cazări de căteva zeci de mii de euro pe noapte!

Cupa Mondială de Fotbal din 2022 a generat un flux masiv de turiști în Qatar. Însă mai există o țară care beneficiază din plin de acest eveniment. Emiratele Arabe Unite învecinate profită la maximum de acest val, iar capitala sa comercială strălucitoare, Dubai, este pregătită să primească aproximativ 1 milion de vizitatori suplimentari pe parcursul turneului de fotbal, potrivit Consiliului Sportiv din Dubai, transmite CNBC.

CEO al Dubai Airports, Paul Griffiths, estima în luna august faptul că Dubaiul va avea mai mulți turiști decât Qatarul, fiind „poarta majoră” către Cupa Mondială.

Dubaiul se foloseşte de toate avantajele sale, valorificându-şi reputaţia de oraş hipermodern, mai liberal şi mai construit decât Qatarul, promovându-și atracţiile turistice extravagante pe baza cărora şi-a dezvoltat reputaţia. Dubaiul este cunoscut pentru experienţele luxoase și atipice, cum ar fi complexul său de pârtii de schi interioare în deşert, cea mai adâncă piscină mică creată de om din lume, cea mai înaltă clădire din lume şi cea mai mare roată Ferris.

Alte articole: Bucureștiul va avea un nou spital pe Bulevardul Timișoara. Valoarea investiției se ridică la 780 de milioane de lei

Acum se adaugă experienţe specifice cu tematica Cupei Mondiale, profitând simultan de faptul că Qatarul, o ţară mică de 3 milioane de locuitori, are dificultăţi să găzduiască toţi turiştii aşteptaţi şi mulţi dintre ei vor opta să se cazeze în Dubai pentru meciuri.

Acest lucru a fost posibil datorită ”curselor aeriene în ziua meciului”, operate de Qatar Airlines şi de transportatorul low-cost cu sediul în Dubai FlyDubai, permiţând călătorilor să rezerve zboruri dus-întors în aceeaşi zi din Dubai sau din apropiere de Oman, pentru a participa la un meci în Qatar şi a se întoarcere în mai puţin de 24 de ore.

„La doar o oră distanţă de Qatar pe calea aerului, Dubai este o destinaţie familiară pentru călătorii globale. Infrastructura sa turistică şi cerinţele simple de intrare îl fac o bază convenabilă pentru fanii Cupei Mondiale”, a declarat pentru CNBC Taufiq Rahim, cercetător la Mohammed bin Rashid School of Government.

Se estimează că statul Qatar va pune la dispoziţie în total 45.000 de camere de hotel până la începutul lunii noiembrie, potrivit Cushman & Wakefield Qatar, cazarea la turneu fiind ”susţinută de nave de croazieră, facilităţi de camping, apartamente şi vile”. Dubaiul, în schimb, oferă între timp peste 140.000 de camere de hotel, potrivit firmei de date hoteliere STR.

În jurul diferitelor emirate ale Emiratelor Arabe Unite, au fost amenajate 43 de zone destinate fanilor, pentru vizionarea meciurilor, unele dintre cele mai mari, cum ar fi zona oficială de fani BudX a Budweiser din Dubai Harbour, fiind suficient de mari pentru a găzdui 10.000 de fani zilnic, cu meciurile difuzate pe ecrane enorme de 3.552 de metri pătraţi.

Există chiar şi un hotel cu tematică de fotbal în arhipelagul artificial Palm din Dubai, unde cei mai dedicaţi fani pot sta, în timp ce pot fi transportaţi în şi din Doha pentru meciurile zilnice.

Bogătașii care vor să vadă meciurile din Qatar pot să profite de luxul din Dubai

Veniturile Dubaiului nu vor proveni doar din sejururi la hotel şi restaurante. Vizitatorii emiratului pot închiria superyacht-uri pentru zeci de mii de dolari pe noapte, pentru a urmări meciurile în timp ce navighează prin Golful Persic. Xclusive Yachts, cea mai mare companie privată de iahturi charter din Emiratele Arabe Unite, oferă cea mai opulentă experienţă pe mare, la 20.000 de dolari pe noapte, pe un superyacht cu trei punţi, cu un skydeck, bar la bord, skylounge, cinci cabine şi un bucătar cu stea Michelin care serveşte mese gourmet.

Cine se îmbogățește în urma Campionatului Mondial 2022 din Qatar? Avioane private, yachturi de ultra lux și cazări de căteva zeci de mii de euro pe noapte!
Cine se îmbogățește în urma Campionatului Mondial 2022 din Qatar? Avioane private, yachturi de ultra lux și cazări de căteva zeci de mii de euro pe noapte!

„Ne aşteptăm la o [creştere] de peste 300% a rezervărilor de iachturi în noiembrie şi decembrie, în principal datorită vizitatorilor pentru Cupa Mondială şi Qatar, care caută şi activităţi de agrement în Dubai”, a declarat în octombrie directorul general Amit Patel pentru Doha News.

Traficul de zbor este, de asemenea, în creştere. Aeroporturile din Dubai au anunţat la mijlocul lunii noiembrie că 120 de zboruri de transfer vor zbura în şi din afara aeroportului Dubai World Central în fiecare zi, între datele de începere şi de sfârşit ale turneului, 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Şi, luni, CEO-ul Flydubai, Ghaith Al Ghaith, a declarat că aproape toate zborurile de transfer ale companiei aeriene în ziua meciului către Doha au fost la capacitate maximă.

„Acesta este un model care pare să continue în următoarele două zile şi săptămâni”, a spus Al Ghaith.

Flydubai şi Qatar Airways vor gestiona împreună zborurile de transfer în ziua meciului între DWC şi Doha. Odată cu adăugarea zborurilor de la aeroportul principal din Dubai, Dubai International (DXB), călătorii pot lua un zbor la fiecare 30 până la 50 de minute.

Dar, ca orice în Dubai, există o opţiune de lux pentru cei care au bani de cheltuit: companiile de charter cu avioane private au cunoscut un boom în afaceri, unii fani fiind dispuşi să plătească sume atrăgătoare pentru a ajunge la meciuri.

”Cu siguranţă vedem o creştere mare a traficului între Dubai şi Doha, în luna viitoare”, a declarat pentru CNBC Oleg Kafarov, director de comunicare şi dezvoltare de portofoliu la compania de avioane charter private Jetex din Dubai.

Jetex oferă două pachete: un serviciu complet de jet privat la preţul de 240.000 de dirhami din Emiratele Arabe Unite (65.340 dolari) pentru până la 10 pasageri, sau locuri individuale cu un preţ de 29.000 de dirhami (7.895 dolari) fiecare. Durata zborului între Dubai şi Doha este de aproximativ o oră. Compania şi-a amenajat chiar şi terminalul VIP de pe aeroportul DWC ca o zonă de fani ai Cupei Mondiale, cu un mini teren de fotbal şi alte decoraţiuni tematice.

În ciuda preţurilor mari, cererea pentru zboruri private este semnificativ mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit operatorilor charter, deşi cifrele variază de la companie la companie. Ian Moore, director comercial al companiei private de charter VistaJet, spune că peste 70 dintre zborurile sale executive către Qatar pentru meciuri sunt deja rezervate.

”Evident că există unii oameni care aşteaptă să vadă dacă echipa lor favorită trece de tururile de calificare. Încurajăm cu tărie clientela noastră să rezerve cu noi cât mai devreme posibil, chiar şi cu un avion privat, având în vedere restricţiile şi volumul de zboruri la care se aşteaptă Doha, trebuie să fii bine organizat şi bine structurat”, a spus Moore pentru Gulf News.

Citește și: România trebuie să sprijine Ucraina pe timpul iernii! G7 va discuta săptămâna viitoare, la București, ce implică acest ajutor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult