- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Condimentul – minune care luptă împotriva cancerului. E ieftin și poate fi folosit în orice fel de mâncare

04 Mar, 18:30 • Cornel Ghimeșan
Alimentația e unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vorbim despre sănătate. Există un condiment ieftin pe care mulți îl folosesc datorită proprietăților sale de a lupta împotriva cancerului.
Condimentul - minune care luptă împotriva cancerului. E ieftin și poate fi folosit în orice fel de mâncare

Cardamomul e condimentul – minune care luptă împotriva cancerului. Nu doar că oferă o aromă inconfundabilă preparatelor, dar acest condiment cu o istorie de peste o mie de ani are și numeroase beneficii terapeutice, fiind folosit încă din Antichitate pentru tratarea diverselor afecțiuni. Recent, studiile au evidențiat chiar și potențialul său în lupta împotriva cancerului.

Mai multe studii au arătat faptul că caramomul conține un compus numit cardamonină care e foarte eficient în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase și în reducerea creșterii tumorilor. Potrivit cercetătorilor, compusul acționează asupra unei gene care ajută celulele canceroase să evite atacul sistemului imunitar, fiind în mod special eficient în cazurile de cancer mamar.

Citește și Trucul cu semințe de chia în cafea. Ajută la pierderea în greutate, oferă energie și menține sănătatea inimii

Pe lângă potențialul său anticancerigen, cardamomul este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, care contribuie la menținerea sănătății generale și protejarea organismului împotriva bolilor cronice.

Cum să folosești cardamomul în bucătărie

Cardamomul are o aromă intensă, ușor dulceagă, ceea ce îl face ideal pentru o mulțime de preparate și băuturi. Iată câteva idei:

  • Feluri principale: Supe, curry-uri, preparate din legume sau orez.
  • Deserturi: Prăjituri, checuri, baklava sau budinci aromate.
  • Băuturi: Ceai masala, cafea, vin fiert sau smoothie-uri exotice.

Acest condiment, numit cardamom, poate fi găsit sub formă de păstăi, semințe sau pudră, iar varietățile includ cardamomul verde (cel mai des întâlnit) și cel negru. Fie că alegi să-l folosești în preparatele zilnice sau doar în rețete speciale, vei descoperi un condiment versatil și benefic.

Citește și Prăjitura însiropată care a cucerit TikTok-ul! Rețeta secretă care a împărțit oamenii în două tabere

Ce beneficii mai are condimentul – minune

  • Are capacitatea de a proteja sistemul digestiv: Combate ulcerele, gastritele și alte afecțiuni digestive.
  • Reglează tensiunea arterială: Proprietățile antioxidante ajută la reducerea tensiunii arteriale.
  • Scade glicemia: Consumul regulat poate reduce nivelul zahărului din sânge, fiind benefic pentru persoanele cu diabet.
  • Îmbunătățește respirația: Cardamomul este adesea folosit pentru a combate respirația urât mirositoare și pentru a susține sănătatea orală.

Cardamomul are un preț accesibil oricui și, în plus, are multe beneficii. Cardamomul nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este un exemplu perfect al zicalei „Ești ceea ce mănânci’, demonstrând că alimentația poate fi cel mai bun aliat al sănătății.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult