- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a ajuns România pe lista țărilor favorite ale nomazilor digitali! Care este legea care favorizează această modă

12 Jun, 15:44 • Cornel Ghimeșan
Țara noastră a devenit o destinație atractivă pentru nomazii digitali, în special, datorită infrastructurii de internet performante și nivelului de trai accesibil.
Cum a ajuns România pe lista țărilor favorite ale nomazilor digitali! Care este legea care favorizează această modă

Lucrătorii mobili sau nomazii digitali reprezintă o tendință în creștere în lumea contemporană. Acești profesioniști își desfășoară activitățile profesionale utilizând tehnologia informației, nefiind constrânși de o locație fizică efectivă. Această libertate le permite să călătorească și să descopere noi orizonturi culturale, în timp ce își mențin veniturile și cariera.

Citește și: Zi istorică! Au început lucrările la cel mai așteptat pasaj de autostradă din ultimii 30 de ani

Țara noastră a devenit o destinație atractivă pentru nomazii digitali, în special, datorită infrastructurii de internet performante și nivelului de trai accesibil. Recent, autoritățile au adoptat un cadru legislativ care facilitează acordarea de vize de ședere îndelungată pentru lucrătorii mobili digitali, permițându-le să rămână pe teritoriul României până la un an, spre deosebire de vizele obișnuite care au o valabilitate limitată la trei luni. Această decizie recunoaște contribuția economică potențială a acestui segment și dorința de a atrage astfel de resurse umane valoroase.

Lucrătorii mobili digitali reprezintă o forță de muncă flexibilă și adaptabilă, care valorifică oportunitățile oferite de tehnologie pentru a-și îmbina pasiunea pentru călătorii și descoperiri culturale cu activitatea profesională.

România se situează în top 20 de țări care oferă vize pe termen lung pentru lucrătorii mobili digitali, conform unui studiu recent realizat de Visual Capitalist și publicat de CNBC. Viza de lucrător mobil digital, cu o valabilitate de doi ani, le oferă persoanelor care lucrează la distanță posibilitatea de a locui și a munci în România pentru o perioadă extinsă.

Această facilitate vizează în special persoanele care desfășoară activități independente sau angajații companiilor din afara țării de origine. România ocupă locul 12 în acest clasament, alăturându-se altor state care facilitează stilul de viață al lucrătorilor mobili digitali prin programe de vize atractive și flexibile.

La nivel global, peste 40 de țări oferă vize pentru lucrătorii mobili digitali, majoritatea acestor vize având o durată de ședere cuprinsă între șase luni și un an. Mexic și El Salvador se remarcă prin oferirea celor mai lungi vize, de patru ani, deși în El Salvador este necesară o solicitare de prelungire pentru a obține durata maximă de ședere.

Citește și: Este anunțul care va bucura milioane de români. Se propune un nou program „Rabla”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult