- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum aranjăm corect platoul cu brânzeturi. Cele mai potrivite garnituri

31 Dec, 14:00 • Cornel Ghimeșan
Platoul cu brânzeturi, trebuie să recunoaștem, e piesa de rezistență a oricui eveniment festiv. E nelipsit și de pe masa de sărbători unde ne strângem alături de toată familia.
Cum aranjăm corect platoul cu brânzeturi. Cele mai potrivite garnituri

Platoul cu brânzeturi se alcătuiește ușor, însă e nevoie să țineți cont de câteva reguli de bază. Unele tipuri de brânză pot fi combinate cu anumite garnituri, nu cu orice, și e bine să știți exact cum să le aranjați.

La orice eveniment festiv platoul cu brânzeturi se pune pe post de aperitiv. Dimensiunea acestuia e stabilită de numărul de invitați, așa că puteți să faceți un platou simplu, cu puține tipuri de brânză, sau unul mai complex.

Cum aranjăm platoul cu brânzeturi pentru masa de Revelion

Există patru categorii de bază de brânzeturi. Brânză moale, fermă, măturată sau albastră. Dacă pregătiți un platou simplu, ar fi bine să alegeți cel puțin un tip de brânză din fiecare categorie.

  • Moale: Constant Bliss, Camembert, Brillat-Savarin;
  • Fermă: Manchego, Mimolette, Parmigiano-Reggiano;
  • Maturată: Cheddar măturat, Comte, Goat Gouda;
  • Albastră: Gorgonzola Dolce, Valdeón, Stilton.

În cazul unui platou mai complex, mai adăugați tipuri de brânză din fiecare categorie.

Citește și Cum să-ți îngrijești plantele de apartament iarna. Sfaturi simple pentru a le menține sănătoase și viguroase de-a lungul celor 90 de zile

Pentru a completa platoul ar trebui să alegeți garniturile potrivite, cum ar fi pâine, batoane, grisine, biscuiți sărați. Brânza merge foarte bine și cu fructe dulci confiate sau cu miere sau gemuri. Pe lângă, puteți pune și ardei roșu copt, salate de legume, nuci, fistic, prosciutto sau salamuri. Și fructele de sezon sunt binevenite. Strugurii sunt cel mai des folosiți pentru platourile cu brânzeturi, dar puteți pune și mere, pere, cireșe, afine, zmeură, smochine.

Băuturile potrivite

Alături de gustările sărate și garniturile potrivite, puteți opta pentru șampanie, fiind foarte potrivită pentru brânzeturi precum Beaufort, Brie, Camembert, Cheddar, Chevre, Colby, Edam, Gouda, Gruyere, Parmezan. Porto merge bine cu brânză albastră sau Gorgonzola, iar Merlot cu Brie, Camembert, Cheddar, Gorgonzola, Gouda, Gruyere, Jarlsberg, Parmezan.

Dacă mergeți pe varianta Cabernet Sauvignon, e bine de știut că merge foarte bine cu Camembert, Cheddar, Colby, Daneză albastră, Gorgonzola, Gouda, Parmezan, Roquefort. Pinot Noir: Brie, Camembert, Feta, Gruyere, Monterey Jack, Munster, Port Salut, Swiss.

Citește și Ciocolata cu jumări. Inovația culinară a unui român care promite să cucerească piața dulciurilor

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult