- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să economisești bani atunci când călătorești cu avionul. Cele 6 sfaturi de care trebuie să ții cont

30 Oct, 20:40 • Bocioacă Bianca
La prima vedere, călătoriile cu avionul presupun un avion generos, dar nu tot timpul ai nevoie de un buget mare ca să te poți bucura de o vacanță.
Cum să economisești bani atunci când călătorești cu avionul. Cele 6 sfaturi de care trebuie să ții cont

Iată câteva soluții pe care le poți pune în aplicare și care te pot ajuta să economisești când călătorești cu avionul. Șase sfaturi utile de care să ții cont.

Șase sfaturi de care să ții cont când călătorești cu avionul

Folosește site-uri de comparare a prețurilor

Una dintre cele mai eficiente soluții sunt site-urile de comparare a prețurilor biletelor de avion. Există multiple site-uri web specializate înm compararea tarifelor de zbor pe care le poți folosi în mod extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele cerute și să analizezi opțiunile.

Citește și: Greșelile pe care pasagerii care circulă cu avionul le fac cel mai des. Iată la ce să fii atent când călătoriți

Evită zborurile directe

De obicei, zborurile cele mai ieftine sunt cele cu escală. Într-un astfel de zbor, compania aeriană își optimizează la maxim costurile cu combustibilul deoarece transportă pasageri pe un traseu mai lung. Este bine totuși să fii precaut deoarece există situații în care anumite zboruri înregistrează întârzieri, iar acest lucru îți poate afecta călătoria. Asigură-te că dispui de suficient timp între zboruri, pentru a avea timp să te îmbarci în cel de-al doilea zbor.

Din România, poți călători cu companii aeriene low-cost, precum Eurowings, Ryanair sau Wizz Air. Toate acestea, în conformitate cu legea UE, oferă compensații de până la 600 de euro pentru întârzieri, potrivit stiripesurse.ro.

Alege cu atenție sezonul în care călătorești

Fiecare destinație turistică are un sezon în care este favorabil să călătorești, dar asta nu înseamnă că în celelate sezoane nu te poți bucura de destinația aleasă. Alegând un sezon care nu este aglomerat când vine vorba de călătorii, ai posibilitatea de a cumpăra bilete de avion mai ieftine și de a găsi o cazare mai accesibilă.

Pregătește gustări de acasă

Pregătirea gustărilor este un truc de care te poți folosi pentru a economisi atunci când călătorești cu avionul. Astfel, eviți să cheltuiești bani pe mâncare din aeroport, care are un preț mult mai ridicat.

Acest truc este util în special în cazul unui zbor cu escală, când trebuie să așteptați în aeroport pentru zborul care vă va duce la destinația finală.

Citește și: CNAB, sfaturi de aur pentru pasagerii care călătoresc cu avionul. Cum să călătorești corect în cele mai catastrofale luni ale anului

Mergi la aeroport cu un taxi

Chiar dacă e mai comod să mergi la aeroport cu mașina personală, nu este cea mai economică metdă deoarece presupune să îți lași malina în parcarea aeroportului care este, de cele mai multe ori, una cu taxă. Taxa pe care o să o plătești la întoarcere poate fi destul de mare. O alternativă mai puțion costisitoare este taxiul.

Împachetează cu atenție bagajul

Atunci când călătorești cu avionul, ai posibilitatea de a aduce un bagaj de mână, care este gratuit și un bagaj de cală, pentru care trebuie să plătești o anumită sumă de bani. Pentru călătoriile care durează câteva zile, încearcă să îți organizezi lucrurile astfel încât să încapă în bagajul de mână. Greutatea acestui anu trebuie să depășească 10 kilograme, dar dimensiunea poate să difere de la o companie la alta.