- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se înmulțesc ghioceii. Trucul pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a avea flori multe și rezistente

07 Feb, 10:16 • Bocioacă Bianca
Cum se înmuțeau ghioceii pe vremea bunicilor noastre. Trucuri utile pentru a avea flori mai multe și mai rezistente.
Cum se înmulțesc ghioceii. Trucul pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a avea flori multe și rezistente

Bunicile noastre aveau multe trucuri pentru a înmulți ghioceii și pentru a avea flori mai multe și mai rezistente. Una dintre cele mai folosite metode era împărțirea bulbilor sau divizarea acestora, pentru a forma noi plante, scrie click.ro.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când prepari cartofi prăjiți. Cum și când trebuie să îi pui, de fapt, în tigaie

Cum se înmulțesc ghioceii

Iată câteva metode utile pentru a obține o grădină plină de ghiocei:

  • Împărțirea bulbilor: După ce ghioceii se ofilesc, se scot cu grijă bulbii din pământ și se împart în mai multe bucăți, fiecare având rădăcini pentru a da naștere unei noi plante.
  • Plantarea într-un loc răcoros: Ghioceii preferp locurile umbrite, dar care primesc și lumina soarelui dimineața. Aceștia trebuie să fie plantați în zone protejate de razele puternice ale soarelui de după-amiază, dar cu expunere la soarele de dimineață.
  • Îngrășăminte naturale: Compostul sau bălegarul, aplicate periodic în jurul plantelor, pot încuraja creșterea și înflorirea ghioceilor. Îngrășămintele ajută la menținerea unui sol fertil și susține sănătatea bulbilor.
  • Îngrijirea solului: Ghioceii nu se simt bine în pământ prea umed sau prea uscat. Solul trebuie să fie ușor umed, dar fără să băltească. După ofilire, e important ca florile să fie tăiate pentru ca bubii să poată absoarbe mai multe substanțe nutritive.
  • Sădirea de primăvară: Pentru o înflorire abundentă, ghioceii se păstrează într-un loc răcoros pentru a le asigura un repaus înainte de a înflori. Acest proces favorizează dezvoltarea unor plante mai rezistente.

Citește și: De ce să NU faci niciodată CAFEA cu APĂ de la robinet. Cele două motive pentru care acest obicei este extrem de periculos

Urmărește Daily Business pe Google News