- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum trebuie să îți pregătești mașina înainte de a prima zăpada?

10 Dec, 20:00 • Cornel Ghimeșan
Înainte de a te aventura pe șosele în sezonul rece, trebuie să te asiguri că mașina ta este pregătită pentru a face față condițiilor de drum. Cel mai bine ar fi să verifici următoarele aspecte chiar înainte de prima zăpadă.
Cum trebuie să îți pregătești mașina înainte de a prima zăpada?

Iarna deja a început, iar temparaturile au început să scadă, ceea ce înseamnă că ne putem trezi cu zăpadă în orice moment. Drept urmare, conducătorii auto sunt tot mai preocupați de modul în care își pot pregăti mașina pentru această perioadă a anului. Fiind o perioadă a anului cu condiții nu foarte prietenoase pentru deplasările cu autovehiculele, trebuie să ne pregătim ca atare. Doar efectuând verificările necesare putem avea parte de confort și siguranță atunci când circulăm în condiții de iarnă.

Alte articole: Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică din Europa! Cu un consum mediu de 18,5 kWh/100 km și o autonomie de 180 km, a bătut Tesla Model 3!

Pentru conducătorii auto care vor să își pregătească autovehiculele de iarnă, prezentăm 3 verificări pe care trebuie să le facă neapărat mașinii, iar dacă se impune, atunci nu ezita să remediezi problemele descoperite.

Ce trebuie să verifici la mașina ta

  • Starea anvelopelor

Înainte de toate, ar trebui să te asiguri că anvelopele mașinii tale sunt pregătite pentru sezonul rece. Acestea trebuie să îți ofere o aderență cât mai bună chiar și în cele mai dificile condiții, precum și o frânare eficientă indiferent de starea drumului. Anvelopele ar trebui să fie de iarnă sau all season, cât mai puțin uzate și totodată cât mai noi. Dacă anvelopele autoturismului tău nu respectă aceste trei condiții, este un semn clar că a sosit timpul să cumperi un nou set de anvelope pentru sezonul rece. Este o investiție care îți garantează siguranța în timpul deplasării, așa că nu ar trebui să eziți prea mult și să îți cumperi cât mai curând un nou set de anvelope, dacă este necesar.

Cum trebuie să îți pregătești mașina înainte de a prima zăpada?
Cum trebuie să îți pregătești mașina înainte de a prima zăpada?
  • Verificarea sistemului Webasto

Dacă autoturismul tău este echipat cu un sistem de încălzire staționară, atunci acesta poate necesita o verificare atentă pentru a te asigura că este pregătit pentru sezonul rece. Urmează o lungă perioadă de timp în care va fi folosit zilnic, așa că trebuie să fii sigur că se află în condiții cât mai bune. În cazul în care descoperi anumite probleme, poți lua în calcul serviciile de reparatii Webasto pe care le poți realiza numai într-un service autorizat.

Nu uita că este mult mai ieftin să previi o problemă decât să o repari. Prin urmare, verificarea sistemului Webasto te poate ajuta să eviți defecțiuni tehnice greu de remediat și mai ales costisitoare, motiv pentru care nu ar trebui să ignori recomandarea noastră. Asigurându-te că sistemul de încălzire Webasto al mașinii tale este în cea mai bună formă, îți vei garanta confortul în zilele reci de iarnă, ceea ce se va dovedi a fi minunat ori de câte ori vei folosi autoturismul.

  • Sistemul de frânare

În final, iarna vei avea nevoie de un sistem de frânare cât mai eficient. Iar asta deoarece apar adesea diferite situații neprevăzute și totodată este mult mai dificil să oprești mașina în condiții de siguranță deplină. Prin urmare, va trebui să te asiguri că sistemul de frânare al mașinii tale este pregătit pentru o lungă perioadă în care va fi greu pus la încercare.

Realizând aceste 3 verificări, te vei asigura că mașina ta este bine pregătită pentru sezonul de iarnă așa că vei putea circula în siguranță și totodată confortul nu îți va lipsi ci dimpotrivă, te vei putea bucura de călătorii plăcute și relaxante.

Citește și: Cod rutier schimbat din temelii. Şoferii care calcă acceleraţia riscă să rămână şi fără carnet, şi fără maşină

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult