- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De astăzi, prețurile sunt în continuă creștere pe litoral! Cât costă o noapte la un hotel de 3 stele și până când tarifele rămân la acest nivel

01 Jul, 16:36 • Constantin Cristina
Prețurile, de astăzi, cresc cu 30% mai mult comparativ cu zilele precedente. Iată cât costă o noapte de cazare la un hotel de trei stele și când se vor ieftini tarifele.
De astăzi, prețurile sunt în continuă creștere pe litoral! Cât costă o noapte la un hotel de 3 stele și până când tarifele rămân la acest nivel

Cazările de pe litoral au fost ocupate în proporție de 80%, dar de la 1 iulie acestea s-au majorat cu 30% pe litoralul românesc, a informat observatornews.ro.

Prețuri vor rămâne ridicate până la final de sezon estival, mai exact, până pe data de 15 august. De asemenea, o noapte de cazare la hotel costă, în medie, cu 20% mai mult comparativ cu prețurile de săptămânile trecute.

Citește și: Haosul de pe litoralul românesc a început! Turiștii au stat în cozi uriașe, deși prețurile sunt mai mari cu 30%. Locurile de cazare mai sunt libere doar 20%

De astăzi, prețurile sunt în continuă creștere pe litoral! Cât costă o noapte la un hotel de 3 stele și până când tarifele rămân la acest nivel

„De azi dimineaţă turiştii sună. Se fac rezervări last minute, pentru 30 iunie şi 1 iulie, hotelul este ocupat acum în proporţie de 80 la sută din capacitatea lui”, spune Oana Tănase, manager hotel.

litoral
litoral

„Ne ajută şi vremea, apa nesperat de caldă şi de curată. Sunt evenimente pe plajă, sunt concerte”, adaugă Lucian Popa, proprietar de hotel.

Tarifele cresc în funcție de fiecare hotel în parte, ori cu 15% sau 20% mai mult. Așadar, la unul dintre hoteluri de trei stele, pentru o noapte de cazare, tarifele pleacă de la 230 de lei la 260 de lei, iar la unul de patru stele prețurile sunt de la 500 la 600 de lei/noapte.

Dacă vorbim de închiriatul șezlongurilor, tariful acestora vor crește cu 5%.

„Dacă vine un grup de patru persoane, plătesc trei şezlonguri şi al patrulea este gratis. Iar la şapte persoane, primesc două şezlonguri gratis şi cinci le plătesc”, spune Răzvan Chițan, manager plajă.

„Era o reducere de Black Friday, în fiecare an ni le-am planificat din timp. 4.600 de lei all inclusive”, spune o turistă.

Un alt turist a rezervat din toamna anului trecut o cazare pentru șapte nopți, două familii, la prețul total de 5-6.000 de lei. Pentru ca turiștii să se simtă mai bine și să se distreze, evenimentele se țin lanț pe litoral, atât pe plajă, atât în hoteluri și restaurante.

La malul mării, poți avea parte şi de experiențe neprețuite: spectacolul delfinilor sălbatici care se apropie de mal. De săptămâna viitoare, litoralul se va umple de turiști din toate colțurile lumii. Începe Festivalul Neversea care promite patru zile şi patru nopți de neuitat.

Alte articole: Prețurile vor bubui pe litoral de la 1 iulie! Cât de rău vor fi afectate buzunarele românilor, în acest weekend, pe litoralul românesc. Tarifele sunt majorate cu 30%