- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De câți bani ai nevoie dacă vrei să trăiești o lună în Germania. Un român a făcut calculul

16 Nov, 11:39 • Cornel Ghimeșan
Mutarea în altă țară poate părea soluția ideală pentru o mare parte dintre români, însă lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ar putea părea la prima vedere. Să locuiești în altă țară poate fi extrem de costisitor. Iată de câți bani trebuie să dispui ca să trăiești o lună în Germania.
De câți  bani ai nevoie dacă vrei să trăiești o lună în Germania. Un român a făcut calculul

Mulți români au decis să părăsească țara în căutarea unui viitor mai bun, susținând că viața în România este costisitoare, dat fiind că absolut toate lucrurile s-au scumpit. Un concetățean stabilit în Germania a reușit să ofere o perspectivă mai detaliată, realizând un calcul meticulos al cheltuielilor pe care este obligat să le suporte.

Citește și: Au fost tăiate tichetele de masă pentru angajații CFR și Metrorex de către Guvern!

Bărbatul stabilit în Germania a avut intenția de a le forma celor de acasă o imagine mai clară asupra vieții în străinătate, începând cu evaluarea costurilor lunare. A făcut un studiu atent al propriilor cheltuieli pentru a evidenția câți bani sunt necesari pentru a trăi o lună în Germania. Rezultatul a fost unul surpinzător, iar cei care se gândeau să facă acest pas și-au mai chimbat puțin percepția.

Pentru a determina suma necesară pentru traiul lunar în Germania, românul a examinat cu atenție toate cheltuielile sale, excluzând totuși costurile suplimentare, precum o masă în oraș cu prietenii, care nu au fost luate în calcul.

Cât costă viața în Germania

Bărbatul și-a început lista cu banii de chirie, stabilind prețul unei locuințe modeste și complet utilate în Germania la 600 de euro. Ulterior, a menționat că plătește 120 de euro pentru curent și încă 50 de euro pentru abonamentul la internet.

Românul a estimat că, în rest, cheltuie în jur de 800 de euro lunar pentru mâncare, la care se adaugă alți 300 de euro pentru țigări. De asemenea, a inclus în calcul și costul motorinei, în valoare de 160 de euro.

Astfel, în urma unui calcul simplu, românul a demonstrat că pentru a trăi o lună în Germania, acoperind doar nevoile esențiale, este necesar să dispui de 2.030 de euro. Totuși, trebuie menționat că această sumă nu include cheltuielile suplimentare care pot apărea lunar. După publicarea rezultatului online, reacțiile au variat, unii considerând suma prea mare și afirmând că se poate trăi cu mai puțin, în timp ce alții au subliniat că pentru o viață decentă, asemănătoare celei din România, este necesar mai mult.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații asupra celui mai important obiectiv pentru anul 2024: „Este momentul de cotitură al României.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult