- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De ce nu este bine să mănânci dimineața produse de patiserie și dulciuri. ”Noi credem că nu se întâmplă nimic”

27 May, 13:40 • Cornel Ghimeșan
De ce nu este bine să mănânci dimineața produse de patiserie și dulciuri. Dimineața, mai ales când oamenii merg la muncă, cel mai simplu mic dejun este covrigul sau produsele de patiserie. Totuși, energia nu se ia din aceste alimente, mai ales că, fiind consumate zi de zi, sunt asociate cu grăsimile crescute în sânge.
De ce nu este bine să mănânci dimineața produse de patiserie și dulciuri. ”Noi credem că nu se întâmplă nimic”

De ce nu este bine să mănânci dimineața produse de patiserie și dulciuri.

Dimineața, mai ales când oamenii merg la muncă, cel mai simplu mic dejun este covrigul sau produsele de patiserie. Totuși, energia nu se ia din aceste alimente, mai ales că, fiind consumate zi de zi, sunt asociate cu grăsimile crescute în sânge.

Te-ar putea interesa și Lanțul de simigerii Luca iese în afara României! Ce țară va primi cu brațele deschise produsele de patiserie adorate de români

„Foamea matinală ne arată ca am mâncat corect cu o zi înainte, dacă am mâncat însă târziu am un stomac încărcat, dacă e plin dimineața, normal, nu îmi este foame”, a spus Dr. Antonela Burlacu, medic primar diabet și boli de nutriție.

Între creier, ficat, pancreas și intestin există legături strânse despre care mulți nu știu.

Obiceiul prost este că noi, oamenii, le distrugem cu zahăr și alte produse deloc beneficie.

„Noi credem că nu se întamplă nimic, ei, am mâncat o chiflă sau am mâncat o prăjitură, nu pățesc nimic, dar eu dau peste cap acest sistem endocrin și sistemul nervos cu hipotalamusul și nu mai reglează”, a spus Prof. univ. dr. Laura Iliescu, medicină internă, Institutul Clinic Fundeni.

Toate procesele anormale determină inflamația, iar mulți dintre oameni uită de un organ important, ficatul.

Aici apar celule grase, deoarece zahărul și grăsimile din hrană nu mai pot fi corect analizate de către acest organ. Asta nu este tot, pentru că agresiunea alimentară continuă.

Un croisant dimineața, câțiva biscuiți, o bucățică de ciocolată, iar următorul pas e inflamația din ficat.

Ficatul, expus la grăsimi mari din cauza consumului de alimente nerecomandate

Cei mai mulți calculi biliari sunt din colesterolul făcut de zahăr, dacă nu știai. Iar în acel moment, în ficat se activează celule periculoase denumite celule stelate.

Celulele hepatice normale sunt înlocuite, treptat, cu celule stelate. Astfel, ficatul nu își mai îndeplinește funcția corect.

„Se modifică tot și apare inflamația și apoi aceste celulă stelată migrează, are niște prelungiri, niste piciorușe, pentru că se secretă substanțe care o activează și, la rândul ei, secretă substațe care stimulează colagenul. Apare această fibroză, care pe piele este ca o cicatrice, dar în ficat se vede ca un nodul”, a completat Prof. univ. dr. Laura iliescu, conform ProTV.

Citește și Banalul covrig are mai multe calorii decât carnea de porc la grătar. Avertismentul specialiștilor pentru cei care vor să slăbească

Celulele stelate nu lasă tocmai ficatul, adică principala uzină de energie a organismului, să producă energie. Practic, îi blochează toate funcțiile.

Deci, atenție mare la alimentele consumate pe parcursul zilei, pentru că sănătatea nu ține cont de bani, funcții sau plăceri.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult