- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Decizie uimitoare din partea Lidl! Angajații ar putea primi „bonus de inflație” de 250 de euro!

30 Oct, 15:00 • Cornel Ghimeșan
Rata inflației a depășit record după record în întreaga europă, iar Germania nu face excepție. Criza economică și sărăcirea populației a dus la o decizie uimitoare din partea Lidl și Kaufland. Aceștia au hotărât să ofere angajaților o primă, astfel încât aceștia să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă marcată de scumpiri excesive.
Decizie uimitoare din partea Lidl! Angajații ar putea primi „bonus de inflație” de 250 de euro!

Având în vedere creșterea bruscă a prețurilor de consum, angajatorii își pot plăti voluntar angajaților până la 3.000 euro bonus de inflație fără impozite și asigurări sociale, ca parte a pachetului de ajutor. Grupul german Schwarz, care deține supermarketurile Lidl și Kaufland, a luat decizia de a plăti angajaților săi un bonus incredibil, pentru a compensa creșterea inflației.

Angajații grilei de salarizare ai Grupului Neckarsulm er Schwarz beneficiază parțial de acest lucru. Deținătorii lanțurilor de magazine distribuie aproape 40 de milioane de euro angajaților ca beneficiu special fără taxe și asigurări sociale.

Citește și: Șoferii români pot rămâne și cu buzunarele goale și fără permis dacă încalcă această regulă! Amenzile ajung la 3000 de lei!

Potrivit presei germane, diviziile comerciale Schwarz Production, divizia de mediu PreZero, Schwarz Services, precum și Schwarz IT și Schwarz Digital oferă angajaților lor un bonus de compensare a inflației de 250 de euro, iar angajații marginali cu fracțiune de normă primesc 75 de euro.

„Prin acest serviciu special, am dori să le oferim angajaților noștri sprijin financiar în aceste vremuri dificile și să atenuăm puțin povara financiară mare actuală”, a explicat Gerd Chrzanowski, partener general al Grupului Schwarz, conform celor de la Stuttgarter Nachrichten.

Aproximativ 175.000 de angajați ai companiilor aparținând grupului din Germania urmează să primească beneficiul suplimentar, indiferent dacă lucrează cu normă întreagă sau part-time. Angajații de la Lidl primesc prima de ajustare a inflației ca parte a statului de salariu din noiembrie ca plată suplimentară.

Și angajații Kaufland și PreZero urmează să primească în luna noiembrie tichete de marfă care vor avea aceeași valoare cu bonusul de inflație.

Cine este deținătorul Lidl

Decizie uimitoare din partea Lidl! Angajații ar putea primi „bonus de inflație” de 250 de euro!
Decizie uimitoare din partea Lidl! Angajații ar putea primi „bonus de inflație” de 250 de euro!

Lidl și Kaufland sunt deținute de către Dieter Schwarz, cunoscut în mediul de afaceri drept proprietarul grupului Schwarz din Germania. Primul magazin Lidl a apărut în anul 1930. La început, acesta era magazin de fructe tropicale, se numea A. Lidl & Cie. și a fost deschis la Heilbronn, Germania, de comerciantul Josef Schwarz. Mai târziu, firma a fost numită Lidl & Schwarz KG și a ajuns de la o afacere cu fructe tropicale la un depozit angro de produse alimentare.

Alte articole: Guvernul modifică sistemul pensiilor private! Cum „îi încurcă” modificările pe administratori. Românii vor plăti comision unic de administrare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult