- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Destinațiile cele mai rezervate de români pentru mini-vacanța de Paște! Cât costă cazarea pentru o familie

11 Apr, 21:27 • Constantin Cristina
Românii și-au ales deja destinațiile pentru mini-vacanța de Paște. Cele mai multe rezervări au fost făcute cu 38 de zile înainte de data sosirii.
Destinațiile cele mai rezervate de români pentru mini-vacanța de Paște! Cât costă cazarea pentru o familie

Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte au fost făcute cu 38 de zile înainte de data sosirii, iar cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro, a anunțat news.ro.

Citește și: Te gândești la o vacanță în aer liber? Un camping ieftin ar fi soluția ideală! Cât ar costa o astfel de „peripeție” în natură?

Destinațiile cele mai rezervate de români pentru mini-vacanța de Paște

Preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Așadar, românii vor avea la dispoziție patru zile, începând de Vinerea Mare până în a doua zi de Paște, luni, așa cum au fost declarate de la stat.

„Trendul rezervărilor early booking s-a menţinut şi de Paşte. Cele mai multe rezervări de Paşte au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii”, arată platforma.

destinații
destinații

Printre cele mai căutate și cele mai rezervate destinații de paște sunt: Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paşte au fost făcute în marile oraşe ale României, 13.38% dintre rezervări în staţiuni balneare, iar 16.78% la munte.

„Litoralul românesc, o destinaţie preferată în anii trecuţi pentru minivacanţa de Paşte, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe platformă, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanţă la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai”, arată platforma.

Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paştelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unităţile mici. În medie, rezervările de Paşte au fost făcute pentru două nopţi de cazare.

Alte articole: Zile libere de Paşte în 2023. Ce vacanță vor avea angajații