- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Dezvoltatorii imobiliari nu s-au învățat minte! Problema uriașă a Capitalei – se construiește în continuare ilegal!

10 Apr, 13:59 • Constantin Cristina
Un dezvoltator imobiliar a construit ilegal încă un etaj în plus la un bloc. Continuă să se facă verificări la suprafețe.
Dezvoltatorii imobiliari nu s-au învățat minte! Problema uriașă a Capitalei - se construiește în continuare ilegal!

Luni dimineață, un proprietar a cerut funcționarilor să verifice dreptul de proprietate și a unor suprafețe mai mari decât cele din autorizația de construire, a anunțat stiripesurse.ro.

În acest moment sunt deschis 10 percheziții, în București, Ilfov și Dâmbovița. De altfel, un alt dezvoltator imobiliar s-a gândit să construiască un etaj în plus în mod ilegal la un bloc și a și făcut o suprafață mai mare decât prevede autorizația de construire.

Citește și: Paradisul imobiliarelor: românii au început să-și cumpere apartamente departe de casă. NU pot fi executați silit, potrivit legii

Dezvoltatorii imobiliari continuă să construiască ilegal

Continuă să se facă cercetări pentru a se stabili dacă dezvoltatorul a mințit cu privire la suprafața locuințelor în momentul în care le vindea potențialilor locatari.

Polițiștii din cadrul Direcției generale a Poliției a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București și cele două județe menționate mai sus.

dezvoltator imobiliar
dezvoltator imobiliar

Constatarea a făcut-o o persoană care bănuia că dezvoltatorii vor să păcălească. Așadar, în urma investigațiilor, persoanele în cauza sunt cercetate de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, arată Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Alte articole: Prăbușirea pieței imobiliare care ar putea produce o reacție în lanț: preţurile locuinţelor din Suedia au scăzut cu 17%. Analiştii prevăd noi scăderi în 2023