- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Paradisul imobiliarelor: românii au început să-și cumpere apartamente departe de casă. NU pot fi executați silit, potrivit legii

20 Mar, 13:35 • Stefan Simion
Oportunitate de neratat pentru cei mai înstăriți dintre români. Un teritoriu de lux de pe glob oferă mega - facilități fiscale pentru proprietarii de imobile. 
Paradisul imobiliarelor: românii au început să-și cumpere apartamente departe de casă. NU pot fi executați silit, potrivit legii

Florida este statul american cu cele mai multe facilități fiscale oferite proprietarilor de imobile. Astfel, din ce în ce mai mulți investitori potenți financiar aleg să-și cumpere proprietăți în Miami, unde imobilele nu pot fi supuse procedurilor de executare silită din altă țară. Mai mult cumpărătorii pot accesa o procedură accelerată de obținere a rezidenței în SUA.

Din ce în ce mai mulți europeni, inclusiv români, au început în ultimii ani să se orienteze către investiții în Florida, statul controlat de republicanii lui Donald Trump și Ron DeSantis, considerat mai libertin/democratic, aspect dovedit inclusiv în perioada COVID – republicanii au respins o serie de restricții comandate de Partidul Democrat al lui Joe Biden. Astfel, în România chiar a fost deschisă o companie responsabilă cu facilitarea achizițiilor în Miami.

Un aspect foarte important de menționat este că nu orice român își permite să investească în Miami. Tarifele medii pentru imobile sunt de 400.000-500.000 de dolari. Un apartament de 80 de metri pătrați pleacă de la 300.000 de dolari, dar în celebru cartier Brickell, proprietățile ajung chiar și la 1 milion de dolari.

 

Florida, un stat condus în mod tradițional de republicani

 

Florida este un stat condus de guvernatorul republican Ron DeSantis, care a cerut administrației Joe Biden retragerea ajutoarelor oferite Ucrainei.

„Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA.

În timp ce SUA are multe interese naționale vitale precum securizarea granițelor noastre, gestionarea crizei din cadrul armatei noastre, securitatea și independența energetică, controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, sunt implicate într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia care nu este un interes național vital”, a declarat la mijlocul lunii martie politicianul american, citat de Politico.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult