- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ea este afacerista care a făcut o avere de 72 de milioane de euro din mezeluri. Povestea emoționantă a româncei care, ani de zile, a dormit în gară

20 Apr, 11:23 • Cornel Ghimeșan
Luchi Georgescu, a patra cea mai bogată femeie din România, are o avere la care mulți români nici măcar nu îndrăznesc să viseze. Totuși, în spatele acestui succes al ei se ascunde foarte multă muncă.
Ea este afacerista care a făcut o avere de 72 de milioane de euro din mezeluri. Povestea emoționantă a româncei care, ani de zile, a dormit în gară

Cu toate că provine dintr-o familie cu reale posibilități financiare, Luchi a ales să nu ia deloc bani de la părinții ei, ci să plece de acasă. A trecut prin momente foarte dificile, erau perioade în care nu avea un acoperiș deasupra capului. Însă viața ei a căpătat un alt sens după Revoluția Română, când a început să importe cafea, ciocolată și să facă un imperiu al mezelurilor.

Citește și Apartamentul ieftin, scos la vânzare de ANAF, pe care se vor bate toți românii. Cât costă și unde e situat

Afacerista are o poveste de viață de film. Ani de zile a dormit pe străzi

Luchi Georgescu a absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul Academiei de Studii Economice. Atunci când avea 20 de ani, a plecat de acasă. A dormit prin gară niște ani de zile și nu a primit nicio vorbă bună din partea părinților. A fost o perioadă grea, dar pe care o privește ca pe o lecție.

„Nu aveam niciun ban, dormeam în gară și aveam pungi peste încălțăminte, dar m-am luptat să fac. În 2 ani, mi-am luat un apartament în Piața Reșița și o mașină vai de capul ei. În primul an de Meda, mai aveam 70 de dolari. După un an și jumătate, mi-am recuperat investiția și am făcut și profit, dar trebuie să te zbați. Când plăteam TVA-ul, îmi cumpăram cei mai ieftini biscuiți și mâncam. Nu pentru că nu aveam ce să mănânc, doar așa, din ambiție”, povestea afacerista pentru Wall Street, în urmă cu 12 ani, într-un interviu.

Citește și Carnea de pui galbenă, pericol pentru sănătate? Ce spun reprezentanții ANSVSA

Totuși, Luchi Georgescu s-a ambiționat să reușească tot ce și-a propus. A pătruns în lumea afacerilor și a devenit primul importator care a adus cafeaua solubilă Elite și ciocolata Milka în România. În plus, a reușit să se extindă și cu mezelurile Meda. Nu după mult timp, a devenit acționar majoritar al companiei Beciul Domnesc.

S-a bucurat de un succes răsunător în 2021, când Beciul Domnesc a avut o cifră de afaceri de 95,5 milioane de lei și un profit net de 4,8 milioane de lei, în creștere cu 54,7% față de 2020.

Și afacerea cu mezelurile îi aduce venituri semnificative. Meda Prod 98 a avut, în anul 2021, afaceri de 236,2 milioane de lei, în creștere cu 8,5%, și un profit net de 31,5 milioane de lei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult