- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Electric Castle 2023! Când va avea loc unul dintre marile evenimente ale verii

26 Dec, 16:44 • Cornel Ghimeșan
Vara anului 2023 va fi una extrem de aglomerată pentru iubitorii de muzică și și distracție. Cele mai mari festivaluri din România au epuizat deja bilete vândute în regim de early bird, iar Electric Castle este primul din serie care a anunțat care sunt principalii artiști care se vor urca pe scenele festivalului.
Electric Castle 2023! Când va avea loc unul dintre marile evenimente ale verii

Electric Castle este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, care transformă an de an Castelul Banffy din apropierea orașului Cluj Napoca, într-un tărâm de poveste pentru iubitorii de muzică și petrecere de toate vârstele. În fiecare an, organizatorii festivalului s-au asigurat că oricine trece pragul Electric Castle se poate bucura de o gamă variată de activități și de genuri muzicale extrem de diversificate. Festivalul adună în același loc artiști din rona zock, reggae, hip-hop, trap, indie și muzică electronică.

Acest festival are un puternic impact în comunitatea locală, care cu ajutorul acestui eveniment a reușit să se dezvolte și să genereze venituri semnificative. Mai mulți localnici și-au transformat locuințele în moteluri sau pensiuni, pe care le pun la dispoziție festivalierilor, iar curțile lor au devenit zone de camping sau parcări. Pe străzile din Bonțida, pe perioada festivalului au apărut gherete cu clătite, diverse fast-food-uri și alte bunătăți, cu care participanții se pot delecta la prețuri rezonabile.

Alte Articole: STUDIU România, afectată puternic de criza economică în 2022. Românii au cheltuit mai puţin pe mâncare şi au economisit mai puţin

De asemenea, organizatorii au reușit să strângă sume semnificative din donații prin campania „Give me a brick”. Toții banii strânși au fost folosiți pentru restaurarea castelului, până acum fiind refăcut acoperișul și turnate planșee. Totodată prin implicarea continuă a sponorilor festivalului, terenul de sport al școlii din Bonțida a fost restaurat, iar pentru sălile de clasă a fost cumpărat mobilier. Investițiile s-au ridicat la 70.000 de euro.

Cine se urcă pe scenă la Electric Castle 2023

Electric Castle

(EC) anunță primii 30 de artiști confirmați pentru ediția a 9-a, cu The Chemical Brothers, Iggy Pop și George Ezra ca primi headlineri. Alături de ei sunt Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum și multe alte nume prin care EC își confirmă reputația de festival ce abordează cu mult curaj zone și trenduri muzicale foarte diverse.

The Chemical Brothers era numele care lipsea din portofoliul Electric Castle pentru a întregi seria marilor artiști din stilul big beat prezenți în festival, de-a lungul timpului.

Electric Castle 2023! Unul dintre evenimentele verii!
Electric Castle 2023! Unul dintre evenimentele verii!

Sunt puține trupe ce reușesc să se păstreze foarte populare deși muzica lor e la limita avangardei, dar cei de la The Chemical Brothers fac acest lucru, fără niciun efort, de peste 20 de ani. După 6 premii Grammy și hit-uri precum „Galvanize”, „Go” sau „Believe”, britanicii rămân aceiași oameni obișnuiți, ce creează muzică neobișnuită pentru milioane de fani din întreaga lume.

Trei reveniri importante în line-up-ul festivalului: trupa islandeză Sigur Ros și Nothing But Thieves confirmă că la castel se ascultă mult rock, din toate genurile, alternativ sau post-rock, toate la superlativ. O trupă legendară în drum and bass, australienii de la Pendulum vor fi, după o pauză de 10 ani, din nou la Bonțida, de data aceasta în formula live band, atât de așteptată.

Organizatorii anunță noi opțiuni de cazare în Glamping – o zonă din EC Village dedicată exclusiv structurilor speciale. Variantele includ cazări pentru 2 sau până la 7 persoane în căsuțe, igloo-uri sau corturi gata amenajate, toate în număr limitat.

Variantele de cazare în propriul cort sau rulotă sunt încă disponibile, la fel și noul car camping.

Citește și: Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical. Cine este noul proprietar, care i-a „furat” afacerea lui Gigi Becali

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult