- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical. Cine este noul proprietar, care i-a „furat” afacerea lui Gigi Becali

22 Dec, 11:28 • Cornel Ghimeșan
Un dezvoltator imobiliar cu capital israelian urmează să cumpere Hotelul Rex din Mamaia, deţinut de familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu. Prețul de vânzare al hotelului este de 13,3 milioane de euro.
Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical. Cine este noul proprietar, care i-a furat afacerea lui Gigi Becali

Hotelul Rex din Mamaia se transformă radical se transformă radical. După ce Guvernul României, prin Ministerul Culturii, a renunțat la dreptul de preempțiune asupra Hotelului Rex din Mamaia, monument istoric, invocând lipsa banilor, stabilimentul va fi cumpărat de dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe. Stabilimentul urmează să fie renovat și transformat în apartamente!

Hagag Development Europe va achita 13,3 milioane de euro, în şase rate, pe măsură ce sunt îndeplinite o serie de condiţii, conform unei înţelegeri cu şi familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu. Primele trei rate, în valoare de 1,54 milioane euro, au fost deja achitate.

Hagag Development Europe a oferit mai mult decât Gigi Becali

Hotelul a fost dorit şi de Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care era dispus să plătească 10 milioane de euro pentru achiziţia fostului hotel de cinci stele de la malul mării, înm 2018, însă a renunţat după ce a invocat anumite probleme cu actele.

Citeşte şi: Vești bune pentru brașoveni! Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos

Stabilimentul are o suprafaţă construită totală de circa 14.000 de metri pătraţi, plus două clădiri de 100 de metri pătraţi destinate depozitării, situate pe un teren cu o suprafaţă de circa 7.000 de metri pătraţi şi o parcare de 345 de metri pătraţi. În anii ’90, hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu, iar ân 2006, pentru 10 milioane de euro, de către familia lui Dan Adamescu.

Citeşte şi: Hotelul Cişmigiu din Capitală, preferatul străinilor. A găzduit peste 175.000 de clienţi în cei 10 ani de la redeschidere

Rex Mamaia SRL, firma care deţine Hotelul Rex, îi are acţionari pe Zinca Palade (mama lui Carmen Palade) în proporţie de 98,97%,  Carmen Palade 0,51% şi Rani Palade, tot cu 0,51%. Acum aproape două decenii, Rex era, cu cele 102 camere, cel mai mare și mai cunoscut hotel de cinci stele de pe litoral, foarte căutat de vedete, fotbaliști și oameni de afaceri.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult