Firmă de mezeluri în faliment. Este vorba despre producătorul Dieter Hein din Hasbergen, Saxonia Inferioară. Președintele consiliului de administrație, Georg Hein, a indicat creșterea bruscă a costurilor din industria alimentară ca fiind principalul motiv al situației dificile.
Citește și: Mezelurile fără E-uri. O alegere sănătoasă, dar cu un preț pe măsură!
În ciuda problemelor financiare, fabrica își va continua activitatea. În următoarele săptămâni, va fi analizat în detaliu nivelul datoriilor și posibilitățile de reducere a costurilor. Scopul companiei este menținerea producției și protejarea locurilor de muncă pe termen lung.
Angajații fabricii vor fi protejați momentan. Firma de mezeluri a anunțat că cei 379 de lucrători vor fi plătiți până la sfârșitul anului prin indemnizații de insolvență.
Conducerea companiei mai spune că principala problemă a fost aceea că prețurile produselor nu au putut fi majorate suficient de rapid și mult pentru a compensa creșterea costurilor din industria alimentară, potrivit T-Online.de.
Deși specialiștii ne sfătuiesc să evităm consumul de mezeluri din cauza aditivilor și conservanților, aceste produse rămân foarte populare datorită gustului lor bun și a accesibilității. Totuși, există alternative mai sănătoase, iar unele dintre ele pot fi preparate chiar în propria bucătărie, fără aditivi și ingrediente nocive, potrivit click.ro.
Dacă vrem să ne bucurăm de gustul mezelurilor fără să ne expunem la chimicale periculoase, putem încerca să le preparăm singuri. De exemplu, un parizer sănătos poate fi obținut din carne de pui fiartă cu legume și condimente. Carnea dezosată se mixează cu usturoi și puțin suc de sfeclă pentru o culoare plăcută, iar preparatul se lasă la rece pentru a căpăta textura dorită.
O altă opțiune delicioasă și ușor de făcut este pateul de ficat, gătit la foc mic împreună cu ceapă, condimente și unt. Pentru un gust intens, se poate adăuga puțin lichior. Acest pate este mult mai sănătos decât variantele din comerț, care conțin adesea aditivi și cantități mari de sare. (Citește mai multe detalii AICI)