- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Fița de la Mercedes-Benz! Firma pune la bătaie cai-putere contra cost, pentru proprietarii de mașini electrice

01 May, 14:14 • Constantin Cristina
Mercedes-Benz oferă cai-putere contra cost clienților săi de mașini electrice. Doritorii de mai multă viteză și mai multă putere pot cumpăra acum cai-putere care sunt adăugați printr-un update de soft.
Fița de la Mercedes-Benz! Firma pune la bătaie cai-putere contra cost, pentru proprietarii de mașini electrice

Cunoscuta firmă Mercedes-Benz pune la vânzare cai-putere în schimbul unei sume accesibile de bani pentru doritorii de mai multă viteză și mai multă putere temporar, a transmis economica.net.

Vezi și: Mercedes Benz AG, investiție de peste 130 de milioane de euro la Sebeș. Compania germană va crea sute de noi locuri de muncă

Mercedes-Benz pune la bătaie cai-putere contra cost

Așadar, proprietarii nord-americani de vehicule electrice Mercedes-Benz pot achiziționa acum, un plus de 60 CP pentru 60 de dolari pe lună, pentru o perioadă limitată de timp.

Este la fel ca la jocurile video. Cum în joc, mașina se poate upgrada pentru a trece la următorul nivel și plătești o sumă de bani pentru acest lucru, acum se poate face și în viața reală.

Compania germană oferă cai-putere temporar sau permanent, pentru cine vrea o mașină mai rapidă. Pentru a intra în posesia cailor-putere, clienții nu trebuie să se deplaseze la service, ci doar se va efectua un upgrade de soft over-the-air.

În cazul anumitor modele, costurile lunare pentru 60 CP ajung la 60 de dolari, iar pentru alte modele cu 90 CP se plătește 80 de dolari lunar. Cei care decid că vor o perioadă mai lungă de utilizare a puterii suplimentare pot plăti un abonament anual.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Mai mult, există și posibilitatea achiziționării permanente a întregii puteri. De exemplu, cei care cumpără un sedan Mercedes-Benz EQE 350 cu tracțiune integrală pot avea permanent versiunea de 348 CP în loc de cea cu 288 CP pentru un plus de 1.950 de dolari.

Această fiță este în dezvoltare pe piața auto, ajutând astfel șoferul să beneficieze pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp de anumite dotări dorite. Astfel de posibilități de „închiriere” ar putea aduce anual companiei între 20 si 25 miliarde de dolari.

Un exemplu de abonament pe o perioadă limitată de timp ar fi dotările de încălzire a scaunelor și a volanului. Aceste dotări se fac în baza unui abonament doar pe perioada iernii, că doar atunci clientul are nevoie de încălzire în scaune și volan și pe această perioadă proprietarul trebuie să plătească.

Rămâne de văzut cum vor reacționa clienții care vor apăsa butonul pentru încălzirea scaunelor într-o zi ploioasă de vară sau pe cel pentru parcarea laterală automată și vor primi un mesaj pe tableta de pe bord care îi va anunța că pentru a utiliza astfel de servicii trebuie să se aboneze mai întâi. Asta, desigur, dacă nu au cumpărat „pachetul complet” încă de la început.

Alte articole: Secretele din spatele Mercedes-Benz dezvăluite de un inginer român! Care este motivul real pentru care mașinile nu mai țin cum țineau pe vremuri