- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Isabelle Vlădoiu, singura româncă decorată de doi președinți americani: „Este o sursă de mândrie pentru mine”

25 May, 12:08 • Toma Anca
Isabelle Vlădoiu este singura româncă decorată de doi președinți americani, Donald Trump și Joe Biden. Liderii au apreciat eforturile depuse de tânăra în vârstă de 30 de ani, care a reușit să-și construiască o carieră de succes în Statele Unite ale Americii.
Isabelle Vlădoiu, singura româncă decorată de doi președinți americani: Este o sursă de mândrie pentru mine

Isabelle Vlădoiu, singura româncă decorată de doi președinți americani. Tânăra se specializează în Drepturile Omului la nivel internațional și este  fondatoarea US Institute of Diplomacy and Human Rights.

“The President’s Volunteer Service Award, pentru care am primit Medalia de Aur în 2018 din partea președintelui Trump, este o onoare prestigioasă care recunoaște persoanele care au demonstrat un angajament excepțional față de serviciul comunitar. Pentru a obține Medalia de Aur, trebuie să dedici peste 500 de ore de voluntariat într-un singur an.

Această recunoaștere reprezintă nu doar timpul și efortul substanțial pe care l-am dedicat în slujba celorlalți, ci și diferența tangibilă pe care am făcut-o în comunitatea mea. Este un simbol al valorii acordate voluntariatului și a schimbării pozitive pe care o aduce”, a povestit Isabelle Vlădoiu, pentru goodnewsfromromania.

Activitatea româncei a fost apreciată și de președintele actual al Statelor Unite, Joe Biden, care i-a acordat premiul “Lifetime Achievement Award”, care “apreciază contribuțiile durabile” pe care Isabelle le-a adus “în avansarea umanității, promovarea valorilor americane și lupta pentru schimbări pozitive”.

“Ceea ce face aceste onoruri și mai remarcabile este faptul că sunt singura româncă care a primit două premii de la doi președinți americani. Această distincție evidențiază caracterul excepțional al realizărilor mele și recunoașterea pe care am primit-o la nivel internațional. Este o sursă de mândrie pentru mine și întărește importanța muncii mele în domeniul drepturilor omului și diplomației”, a mai spus Isabelle Vlădoiu.

Citește și: Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline de anunțuri

Isabelle Vlădoiu, singura româncă decorată de doi președinți americani

Isabelle recunoaște că este la curent cu ceea ce se întâmplă acasă și își manifestă interesul asupra schimbărilor din România. Locuind în statele unite, Isabelle a observat că unii americani  “pot avea stereotipuri învechite sau concepții greșite despre România, asociind-o cu contextul istoric al perioadei comuniste”.

“Un domeniu în care România încă se confruntă cu provocări este sistemul său educațional, în special în școlile primare și nivelul de literație al tinerilor. Este important să abordăm aceste probleme și să modernizăm sistemul educațional pentru a asigura că elevii primesc o educație de calitate care să-i pregătească pentru cerințele lumii moderne. În plus, traficul de persoane rămâne o problemă persistentă care a afectat România.

Eu continui să lupt activ împotriva acestei probleme și să mențin contact permanent cu persoane și organizații din România dedicate combaterii acestui fenomen. Sunt de asemenea conștientă și de provocările legate de adopții”, a mai adăugat Isabelle Vlădoiu.