- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline de anunțuri

12 May, 19:18 • Cornel Ghimeșan
În ultimii ani, mii de români au plecat la muncă în străinătate în speranța unui trai mai bun pentru ei și familiile lor. Majoritatea oamenilor își caută un loc de muncă bine plătit pentru a le asigura copiilor lor tot ceea ce au nevoie și de aceea aleg calea străinătății pentru că în România salariile sunt mici în comparație cu cele din alte state europene.
Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline de anunțuri

Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Dacă în anii precedenți, bărbații erau cei care alegeau să plece la muncă peste hotare, traiul greu și dorința de a avea un venit decent le-a îndemnat și pe femei să îi urmeze.

Citește și Cât câştigă un vânzător la Aeroportul Otopeni. Beneficii extrasalariale: bonuri de masă, bonusuri de performanţă, prime de sărbători şi masa de prânz asigurată

Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania

Astfel, cele mai căutate locuri de muncă sunt cele din domeniul curățeniei, iar în topul țărilor în care această meserie este bine plătită se află Spania, potrivit Cancan.ro. 

Site-urile de recrutări sunt pline în aceste momente de mii de anunțuri cu astfel locuri de muncă. Majoritatea angajatorilor le oferă candidaților un contract pe o perioadă nedeterminată, dar și un salariu atractiv.

După cum am precizat anterior, Spania se află în topul țărilor care oferă salarii mari persoanelor care lucrează în domeniul curățeniei. În aceste momente, în Spania sunt 4.500 de oportunități de angajare.

Româncele care vor să ocupe un astfel de post trebuie să știe că programul de muncă este exact ce  prevăzut în majoritatea ofertelor, adică de  luni până vineri, cu weekend-urile libere. De asemenea, există oportunități de angajare atât full-time, cât și part-time și asta pentru că fiecare angajator se adaptează acum în funcţie de cerinţele angajaţilor.

Cât despre salariu, acesta poate să ajungă și la 1.600 de euro brut pe lună în cazul serviciilor de curățenie, dar pot depăși 20.000 de euro pe an pentru supraveghetori.

Româncele care sunt în căutarea unui loc de muncă și se gândesc să serios să plece în Spania în speranța unui trai mai bun, pe site-urile de recrutări sunt foarte multe posturi disponibile printre care:

  • Asistent de curățenie (Barcelona). Contract permanent full-time cu un salariu cuprins între 1.400 și 1.600 euro pe luna. 
  • Operator de curățenie (Palma de Mallorca) pentru Grupo Eulen. Contract permanent full-time cu un salariu între 1.200 si 1.500 euro brut lunar. Program de luni până vineri.
  • Asistent curățenie (Villanueva de la Cañada). Contract de înlocuire full-time, gratuit joi și vineri. Salariu între 1.100 și 1.200 euro brut pe luna.
  • Personal de curățenie (Getafe). Contract pe perioadă nedeterminată part-time, de luni până vineri (tura de dimineață), cu un salariu de 577,04 euro pe lună.
  • Asistent curățenie (Tarragona). Contract temporar de 6 luni, cu posibilitatea de a deveni pe durată nedeterminată, dacă perioada de probă este depășită. Salariu între 600 și 900 euro pe lună.
  • Operator de curățenie (Alcudia) cu permis de conducere pentru Grupo Eulen. Contract permanent, discontinuu până la 31 octombrie 2023, part-time cu ture de dimineață. Salariu de 728 euro brut lunar.
  • Supraveghetori de curățenie hotelieră (Marbella) pentru Grupo Eulen. Contract pe perioadă nedeterminată. Salariu de 24.000 euro brut pe an în 14 plăți.
  • Operatori de curățenie în industria alimentară (O Porriño) pentru Grupo Eulen. Contract fix discontinuu în ture rotative cu un salariu de 1.156 euro brut lunar plus 4 plăti extra anuale, bonus de noapte sau de vacanta dacă este cazul.
  • Supraveghetor de curățenie (Cornellá de Llobregat). Contract permanent full-time cu un salariu între 20.000 și 22.000 euro brut pe an.
  • Asistent curățenie vehicule(Santa Perpètua De Mogoda). Contract temporar cu normă întreagă de luni până vineri. Salariu brut de 20.201 euro pe an, aproximativ 1.819,20 euro pe lună.

Specialiștii în recrutări spun că  angajații care lucrează în Spania au foarte multe beneficii precum:

  • nu există un plan de dezvoltare al carierei;
  • în general, nu beneficiază de plan de pensie și de asigurări medicale;
  • nu beneficiază de programe interne și externe pentru formare profesională;
  • program de lucru și concediul plătit;
  • se lucrează de luni până vineri, 40 de ore pe săptămână și, în general, nu se lucrează suplimentar;
  • programul de lucru este flexibil, în cele mai multe cazuri;
  • zilele de vacanță plătite sunt 22, însă pot fi diferite în funcție de contract, iar sărbătorile legale plătite sunt 14;
  • de obicei este oferită pauză de prânz, care poate dura 2 ore;

Citește și Cât câștigă un îngrijitor de clădiri în 2023. Salariul său este destul de accesibil

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult