- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rețeta celor mai savuroși mici pentru grătarul de 1 Mai. Experții i-au dat nota 10 plus!

30 Apr, 13:00 • Stefan Simion
Mini-vacanța de 1 Mai este foarte aproape, astfel că mulți fac ultimele pregătiri pentru tradiționalul grătar de sărbătoare. Așadar, un prilej ideal să vă propunem o rețetă de mici pe care experții o consideră PERFECTĂ!
Rețeta celor mai savuroși mici pentru grătarul de 1 Mai. Experții i-au dat nota 10 plus!

În mini-vacanța de 1 Mai, care se întinde anul acesta de joi până duminică, vor sfârâi grătarele în toată țara. Iar în meniu vor fi cârnați, ceafă și coaste de porc, pulpe și piept de pui, antricoate și mereu popularii mititei.

Pentru cei care vor să-și prepare singuri micii destinați grătarului de 1 Mai, iată o rețetă considerată imbatabilă. Asta și datorită faptului că nu conține carne de oaie, care nu este chiar pe gustul tuturor.

Citește și A renunțat la alimentul preferat al românilor și a slăbit 90 kg. Transformarea spectaculoasă a unui bucătar într-un singur an

Ingrediente pentru rețeta celor mai savuroși mici de 1 Mai 

  • 500 gr carne macră tocată de vită
  • 500 gr carne tocată de porc cu tot cu grăsime
  • 3 pahare zeamă de oase de vită sau porc (sau apă rece)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură rasă cimbru uscat
  • 1 lingură rasă enibahar măcinat
  • 1 lingură rasă bicarbonat, stins cu 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 lingură rasă sare
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță ulei

Mod de preparare

  1. Amestecă mai întâi carnea de porc și cu cea de vită, adaugă usturoiul curățat și zdrobit, apoi pe rând restul ingredientelor și amestecă iar, temeinic, până când se omogenizează toate ingredientele.
  2. Adaugă treptat zeama de oase și frământă bine până se absoarbe toată cantitatea și amestecul devine cleios. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă la frigider câteva ore, sau chiar până a doua zi, pentru amplificarea aromelor.
  3. După ce a stat destul la frigider, scoate aluatul, adaugă bicarbonatul apoi 1 linguriță de ulei și 2 linguri de apă rece. Frământă bine, acoperă cu folie alimentară și mai lasă la frigider încă 2 ore.
  4. După ce au trecut cele 2 ore, modelează micii cu mâna sau folosește o mașină cu pâlnie.
  5. Mititeii se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc în exterior, dar suculenți în interior. Se pot servi cu muștar sau un mix de legume, notează grill-expert.

Citește și Mihalea Bilic dezvăluie dulcele ”deștept” care este sănătate curată. Are un ingredient-minune cu proprietăți terapeutice

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult