- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mare atenție! Toți românii trebuie să știe asta, astfel riscă amenzi usturătoare. Regula de care mulți nu au auzit

07 May, 13:41 • Constantin Cristina
Regula pe care mulți români nu o știu, însă riscă să primească amenzi uriașe dacă nu țin cont de ea. Cei care au șanse mai mari să primească o astfel de sancțiune sunt cei care locuiesc la bloc.
Mare atenție! Toți românii trebuie să știe asta, astfel riscă amenzi usturătoare. Regula de care mulți nu au auzit

Atenție, români! Majoritatea oamenilor nu au auzit de această regulă, însă amenzile nu sunt deloc mici, dacă nu o respecți, a amintit playtech.

Vezi și: Amendă de până la 2.500 de lei pentru românii care locuiesc la bloc. Regulile pe care proprietarii și chiriașii trebuie să le respecte

Mare atenție! Toți românii trebuie să știe de această regulă, astfel riscă amenzi usturătoare

Cei care au șanse mai mari să primească amenzi uriașe sunt cei care stau la bloc. Aceștia trebuie să știe să sunt obligați să se supună unor reguli impuse de legislația în vigoare.

O regulă pentru care românii pot fi amendați este folosirea uscătorului sau a încăperii comune destinată depozitării de pe casa scării. Această încăpere este o zonă comună de care se pot folosi toți proprietarii de apartamente.

Mulți dintre locuitorii la bloc s-au confruntat cu această problemă, mai exact, cu dreptul la utilizarea acelui spațiu. Încăperile nu pot fi înstrăinate prin vânzare, dar cu acordul majorității proprietarilor, acestea pot fi închiriate sau concesionate.

Au fost cazuri în care unele persoane și-au însușit spațiul de depozitare, spunând că au dreptul de-al folosi în mod arbitrar.

Regulă la bloc
Regulă la bloc

Aproape că nu există bloc în care să nu fi existat, la un moment dat, discuții pe seama spațiilor de folosință comună, din cauză că unii locatari le schimbau destinația cu de la sine putere, transformându-le în spații de depozitare, aflate sub cheie.

O altă regulă este că persoanele care vor să planteze flori lângă bloc sau să pună gazon au nevoie de autorizație de la primărie. În caz contrar, cei care nu respectă regulile se pot alege cu o amendă destul de mare. Mai multe orașe din România au adoptat un regulament prin care se stabilesc mai multe măsuri cu privire la gospodărire. Acesta include tot ce este permis sau nu să faci în spațiul public.

Cei care nu respectă această regulă clare riscă o amendă de până la 2.500 de lei. De exemplu, Consiliul Local Galați a adoptat un regulament prin care se stabilesc noi măsuri pentru gospodărirea municipiului. Pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, gălățenii nu mai au voie nici să grădinărească în fața blocului.

„Plantarea pe domeniul public şi în aliniamentele stradale, de arbori şi arbuşti fructiferi de orice fel, este strict interzisă”.

Alte articole: Toţi românii care stau la bloc trebuie să ştie asta. Este strict interzis, amenzile încep de la 2500 de lei