- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai mare contract din istoria sportului: Messi va încasa 400 de milioane de dolari pe an în Arabia Saudită

09 May, 14:04 • Dobran Viorel
S-a bătut palma pentru cel mai mare contract din istoria sportului. Plecarea lui Messi în Arabia Saudită este "o afacere încheiată", deşi detaliile îneţelegerii sunt încă ţinute la secret de cele două părţi.
Cel mai mare contract din istoria sportului: Messi va încasa 400 de milioane de dolari pe an în Arabia Saudită

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, starul echipei Paris Saint-Germain, va juca în Arabia Saudită din sezonul viitor, a afirmat, marţi, o sursă saudită apropiată negocierilor, descriind contractul drept unul „enorm”, relatează AFP.

Plecarea fotbalistului argentinian în bogatul regat din Golf este „o afacere încheiată. El va juca în Arabia Saudită”, a afirmat sursa sub acoperirea anonimatului.

Contractul este excepţional. Este enorm. Mai sunt de finalizat câteva detalii„, a adăugat sursa, fără să citeze numele clubului vizat.

La rândul său, clubul Paris Saint-Germain, solicitat de AFP, s-a rezumat să amintească faptul că angajamentul lui Messi expiră pe 30 iunie.

„Dacă echipa ar fi dorit să-i reînnoiască acordul, acest lucru ar fi fost făcut mai devreme”, a mai precizat o sursă a clubului parizian. Conform acestei surse, Messi doreşte să-şi onoreze contractul aşa cum este stipulat.

Manchester City se menține în topuri! A fost declarat cel mai bogat club de fotbal pentru al doilea an la rând

Starul argentinian Lionel Messi ar fi primit o ofertă formală de a semna pentru clubul saudit de fotbal Al-Hilal, a afirmat pentru Reuters, joi, o sursă apropiată de căpitanul naţionalei Argentinei, campioana mondială.

Lionel Messi a fost suspendat şase zile de clubul Paris Saint-Germain

Oferta din partea clubului saudit este singura primită de Messi până acum, preciza sursa, iar presa argentiniană scrie că valoarea contractului ar fi de circa 400 de milioane de dolari pe an.

Messi va evolua în Arabia Saudită
Lionel Messi va evolua în Arabia Saudită

Dar Al-Hilal nu a răspuns la cererea de a comenta acest lucru. Presa a relatat în ultima vreme că Messi (35 ani) s-ar putea întoarce la clubul la care şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei, FC Barcelona, o altă posibilă destinaţie fiind Major League Soccer, mai precis clubul Inter Miami, deţinut de fostul internaţional englez David Beckham.

Pentru că au bătut Argentina, fotbaliștii din naționala Arabiei Saudite au primit mașini de lux! Prințul Mohammed bin Salman a făcut cinste!

Lionel Messi a fost suspendat şase zile de clubul Paris Saint-Germain după ce nu s-a prezentat la antrenamente, plecând în Arabia Saudită, pentru o acţiune de promovare turistică a acestei ţări.

Rivalul lui Messi, portughezul Cristiano Ronaldo a semnat în decembrie pentru clubul saudit Al-Nassr, contractul aducându-i circa 220 de milioane de dolari pe an.

Dublu premiat la Gala Laureus

Argentinianul, care s-a aflat în centrul unor controverse în ultimele zile, după o deplasare neautorizată de PSG în Arabia Saudită, a fost ales sportivul anului în cadrul ceremoniei Laureus World Sports Awards.
El a fost premiat şi cu naţionala Argentinei, la categoria echipa anului, fiind primul sportiv care obţine cele două premii Laureus în acelaşi an.
La “Sportivul Anului” mai erau nominalizaţi fotbalistul francez Kylian Mbappe, pilotul olandez de Formula 1 Max Verstppen, atletul suedez Mondo Duplantis, tenismenul spaniol Rafael Nadal şi baschetbalistul american Stephen Curry.

Cea mai bună sportivă a fost desemnată atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce. Revelaţia anului a fost ales tenismenul spaniol Carlos Alcaraz. La Revenirea Anului, câştigătorul este fotbalistul danez Christian Eriksen.

Nadia Comăneci este membru Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii.

Messi, doar o parte a unui holding sportiv

Posibilul transfer al lui Messi ar fi cea mai recentă mişcare a Arabiei Saudite de a bulversa lumea sportului profesionist, notează Bloomberg. Pe lângă recenta semnătură a lui Ronaldo, ţara a finanţat liga LIV Golf, iar fondul său suveran de investiţii (PIF) a cumpărat clubul Newcastle United din Premier League.

Fondul suveran de investiţii saudit a luat în calcul, de asemenea, adăugarea unei curse de Formula 1 la investiţiile sale în sport, au declarat în ianuarie pentru Bloomberg News persoane familiare cu acest subiect.

Investiţiile PIF în sport şi în jocurile de noroc competitive – şi demersurile de a aduce evenimente sportive majore în regat – sunt parţial o încercare de a stimula puterea de influenţă saudită, în timp ce criticii spun că astfel de tranzacţii sunt „sportswashing”, adică o încercare de a îmbunătăţi imaginea naţiunii şi de a distrage atenţia de lîncălcări ale drepturilor omului.