După ce ciocolata Dubai a devenit un fenomen culinar în România, un alt produs inspirat de acest trend a început să capteze atenția românilor: micii Dubai. Acestea sunt o reinterpretare modernă a micilor tradiționali, preparatul clasic din carne, extrem de popular în România, mai ales în preajma sărbătorii de 1 Mai. La fel ca și ciocolata Dubai, care a fost o adevărată senzație, micii Dubai au reușit rapid să cucerească gusturile românilor, printr-o combinație inedită de ingrediente și arome, potrivit bugetul.ro.
„Era trendul pe reţelele de socializare cu ciocolată Dubai, cu cafea Dubai, cu orice Dubai şi atunci am zis hai să facem şi noi mic Dubai. Am crestat micul, punem fisticul în interior, sigilăm frumos micul, după care îl punem pe grătar 10,12 minuţele şi îi facem şi infuzie de cremă de fistic la final. Majoritatea chiar au fost uimţi de combinaţia asta între fistic sărat, mic sărat, muştar dulce”, spune Cosmin Bujdei, proprietarul unui restaurant.
Te-ar mai putea interesa și: Cum se prepară cei mai gustoși mici. Secretul dezvăluit de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu
Această inovație culinară a fost creată de bucătari care au experimentat cu diferite ingrediente exotice, precum fisticul, sosul sweet chilli, sau alte arome surprinzătoare, ceea ce a dus la nașterea unor variante de mici complet diferite față de cele tradiționale. Cosmin Bujdei, proprietarul unui restaurant, explică că rețeta micilor Dubai a fost inspirată de trendul „Dubai” care a invadat rețelele sociale, care includea ciocolată, cafea și multe alte preparate ce poartă această denumire. Bucătarii au adăugat fisticul în interiorul micilor, iar după ce aceștia sunt gătiti pe grătar, sunt impregnați cu cremă de fistic, creând astfel un contrast între săratul micilor și dulceața subtilă a muștarului dulce, care a uimit mulți consumatori.
Acești mici Dubai sunt, practic, o reinterpretare modernă a rețetelor tradiționale, având un aspect foarte apetisant datorită infuziei de fistic. Deși rețeta de bază este similară cu cea a ciocolatei Dubai, micii nu includ cataiful și ciocolata, dar în schimb pot fi experimentați cu diverse umpluturi, precum brânză, bacon sau jumări. Cosmin Bujdei a mai sugerat și alte variante interesante, precum micul cu Cheddar în interior, micii maramureșeni cu jumări, sau micii inspirați de grecescul souvlaki, înfășurați în bacon, iar pentru cei mai curajoși, un mic cu mujdei de usturoi sau sosuri de sweet chilli, pentru o notă dulce-acrișoară.
„Un alt mic pe care am putea să îl reinterpretăm este micul cu Cheddar în interior. Şi acesta este un mic cu jumărele, cum îi spunem noi, reinterpretat tot aşa îl sigilăm, lăsăm să se topească jumărelele, e un mic maramureşan. Al treilea mic cu miros de Grecia e învelit în bacon. Ne-am inspiurat din Soulvaki de pui cu bacon, când am fost în Grecia şi am zis să facem şi noi. Dacă vrem să fie mai aromatizaţi putem să punem nişte oregano piper verde.
Vă dau un pont, unul dintre cei mai buni mici mâncaţi a fost mic cu mujdei de usturoi. Şi dacă vrem să mergem în zona exotică putem să încercăm cu tot felul de sosuri de sweet chilli, cu ceva dulce, cu sos dulce acrişo”, spune Cosmin Bujdei, proprietarul unui restaurant cu mici”, a mai spus Cosmin Bujdei.
Te-ar mai putea interesa și: Ce profit are Terasa Obor, vestită pentru micii recomandați inclusiv de The New York Times