- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dezatru în Popești Leordeni! Mirosul de gunoi îi disperă pe locuitori

11 Oct, 22:26 • Cornel Ghimeșan
Sute de sesizări oficiale către autorități au fost făcute în numai trei zile. Locuitorii din Popești Leordeni sunt exasperați de mirosul pregnant de gunoi.
Dezatru în Popești Leordeni! Mirosul de gunoi îi disperă pe locuitori

În ultimele sute de locuitori din Popești-Leordeni au făcut sute de sesizări către autorități din cauza mirosului de gunoi. Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, spune că deși groapa din zonă este închisă, pentru că nu are autorizație de funcționare, ea „nu este închisă așa cum ar trebui”, iar legea limitează posibilitatea autorităților de a acționa.

Te-ar putea interesa și: Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

„În Ilfov, sunt trei gropi de gunoi: în Vidra, în Popești-Leordeni și în Chiajna. Groapa de gunoi de la Vidra are autorizație de mediu. Consiliul Județean Ilfov nu poate să o închidă și nu are nicio bază legală să facă asta. Groapa de gunoi din Popești este închisă. Ea nu mai are autorizație de funcționare. Însă, nu este închisă așa cum ar trebui.

Cum se închide o groapă de gunoi conform? Pe scurt, se acoperă cu mai multe straturi de pământ și, în cele din urmă, cu beton. Cine o poate închide conform? Numai și numai acționarul privat care o deține. Chiar dacă vorbim de o problemă de sănătate publică, legea nu ne lasă să băgăm bani publici în ceva ce nu se află în gestionarea noastră. Depozitul de la Rudeni, Chiajna, la fel, nu mai funcționează”, explică Hubert Thuma într-o postare pe Facebook.

Mirosul de gunoi o reală problemă în Popești Leordeni

Dezatru în Popești Leordeni! Mirosul de gunoi îi disperă pe locuitori
Dezatru în Popești Leordeni! Mirosul de gunoi îi disperă pe locuitori

Președintele Consiliului Județean precizează că în cazul gropii de la Popești, s-au instalat niște laboratoare de analize, iar comisarii Gărzii de Mediu merg în patrulare seară de seară, după orele de program, inclusiv în weekenduri. „Legea nu ne permite să facem mai mult. Eu ridic problema deșeurilor mereu și voi continua să fac tot ce pot astfel, încât să diminuez efectele acestei situații”, promite Hubert Thuma.

„Ca să înțelegeți mai bine, noi putem să prevenim, ceea ce și încercăm să facem tot timpul. Avem o dronă, o împrumutăm celor de la Garda de Mediu Ilfov când merg în controale. Vrem să facem și o stație de sortare deșeuri și tratare mecanico-biologică”, mai spune președintele CJ Ilfov.

De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii trecute, comisarii Gărzii de Mediu au făcut 613 controale pentru depozitări ilegale de deșeuri, pentru miros și arderi ilegale de deșeuri și au dat 144 de amenzi date în valoare de peste 4 milioane de lei, arată Hubert Thuma.
Citește și: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult