- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Momente de coșmar pentru un bătrân fără bani, din România, înainte de Paște. În cele din urmă, a avut un noroc imens

11 Apr, 22:08 • Stefan Simion
Tehnologia dă mari bătăi de cap pensionarilor, nevoiți să-și retragă pensia de pe card. Un senior al României a avut o experiență oribilă, înainte de sărbători. În cele din urmă, a reușit să-și recupereze banii, pe care-i credea pierduți.
Momente de coșmar pentru un bătrân fără bani, din România, înainte de Paște. În cele din urmă, a avut un noroc imens

Un senior în vârstă de 76 de ani a trăit un moment cumplit, înainte de Paște. A vrut să-și retragă banii din cont, de la bancomat, dar i-a uitat în fantă. Evenimentul nefericit s-a petrecut în municipiul Blaj, județul Alba.

1.000 de lei a uitat bărbatul la bancomatul din orașul său. Cu mult noroc pentru bătrânel, o doamnă l-a salvat. O femeie cu spirit civic a ridicat banii de la ATM și a mers imediat la Poliție, unde i-a predat.

Potrivit femeii, întâmplarea a avut loc luni, 10 aprilie 2023. Doamna intra într-o sucursală a unei bănci din Blaj când a observat banii într-un bancomat. Ea a luat bancnotele și le-a dus la secția de poliție a orașului.

„Este vorba de suma de 1.000 de lei, adusă de o doamnă în vârstă de 43 de ani, în cursul zilei de luni. Tot în cursul zilei, polițiștii împreună cu angajații băncii au identificat și restituit suma de bani proprietarului”, a transmis poliția, potrivit Adevărul.

 

Alba, județul în care românii își pierd banii, dar în care încă mai există spirit civic

 

Un eveniment asemănător a avut loc în urmă cu două luni de zile, la Alba Iulia. Polițiștii căutau, în 15 februarie, o persoană care a pierdut o sumă de bani, în parcarea magazinului de bricolaj Dedeman.

În martie 2022, trei angajați ai Penitenciarului Aiud din județul Alba au găsit aproape 30.000 de euro la intrarea din instituție. Banii erau, de fapt, ascunși într-un ciorap care a căzut pe aleea de intrare a clădirii. Trei paznici ai închisorii au sesizat conducerea instituției, dar si reprezentanti ai Sectiei de Politie Aiud. Suma de bani, în total 27.400 de euro, ar fi fost pierdută pe timpul zilei, de un bărbat care lucrează în interiorul clădirii, la lucrări de mententanţă, persoană contractuală. Bărbatul a revendicat banii pierduţi, în cele din urmă.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult